AK Parti Esenler 5. Olağan İlçe Kongresi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: "Türkiye'nin istikrarına tehdit oluşturulan her konu, bizim için fırsata dönüştü. Demokrasinin yerleşmesine gayret eden vatandaşların sağduyusuna güveniyoruz"

AK Parti Esenler 5. Olağan İlçe Kongresi
AK Parti Esenler 5. Olağan İlçe Kongresi
GİRİŞ 23.11.2014 17:59 GÜNCELLEME 23.11.2014 17:59

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'nin istikrarına tehdit oluşturulan her konu, bizim için fırsata dönüştü. Demokrasinin yerleşmesine gayret eden vatandaşların sağduyusuna güveniyoruz" dedi.

Yıldız, AK Parti Esenler 5. Olağan İlçe Kongresi'de, Türkiye'nin istikrarının AK Parti istikrarıyla beraber anıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'yi miras bıraktığını, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde bu zincirin halkası olduklarını söyledi.

Herkesin değerli ve önemli olduğunun altını çizen Yıldız, "Zincirin halkalarından birinin kopması, zincirin eksikliği anlamına gelir. Buna ne partimizin ne de ülkemizin tahammülü olmaz. Ülkemiz yalnızca ekonomisiyle, idaresiyle ve sosyal yanıyla değil, aynı zamanda beyni, zihni, kalbi, vicdanı, sağduyu ve basiretiyle büyüdü. Onun içindir ki herhangi bir tahsil düzeyine bağlı kalmaksızın, 'ben doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum' diye yola çıkan vatandaşlarımızla bu noktalara geldik" ifadelerini kullandı.

3 Kasım 2002 seçimlerinden hemen sonra bazı çevrelerce AK Parti'ye ömür biçildiğini dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

"Dediler ki, 'Siz yalnızca belediye ve özel şirketlerde, küçük kuruluşlarda elde ettiğiniz başarılarla bu devleti yönetmiş olmazsınız. Yalın ayak başı kabak gelip bu devletten anlayamazsınız' dediler. 'Ne yapmamız lazım?' dedik; 'siz yalnızca bu asfalt ve kaldırım taşlarını düzgün yapın, çimenlerin miktarını artırmayı ihmal etmeyin, zaman zaman da ağaç dikin. Siz devlet işlerinden anlamazsınız' dediler. Biz hamdolsun iyi bir niyetle ve gayretle gece gündüz demeden sizlerle beraber çalıştık ve uğraştık.

Her birimizin omzundaki sorumluluk farklı olabilir ama niyetimiz, şu anki bulunduğunuz ülkeden daha güzel bir ülkeyi çocuklarımıza bırakmak. 'Enflasyonu yenemezsiniz, faizleri düşüremezsiniz' dediler. Onlar da düştü. Partimizin kapatılma davaları bir bir başladı. 27 Nisan'lar, vesayetin askeri ve sivil olanı… 17-25 Aralıklar…. Yakın siyaset tarihimizde gördüğümüz farklı aralıklarda her 6 ayda bir ekibimize ömür biçtiler. Bu badireler tek tek atlatıldı. Bundan sonra biçilecek ömürler, Allah'ın izni ve sizin gayretinizle birer birer atlatılacak."

Türkiye istikrarına tehdit oluşturulan her konunun, kendileri için fırsata dönüştüğünü dile getiren Yıldız, Allah'ın inayetine ve halkın oylarıyla beraber demokrasinin yerleşmesine gayret eden vatandaşların sağduyusuna güvendiklerini söyledi.

Bakan Yıldız, bütün muhalefet partilerinin Türkiye'de yaşadığını, dolayısıyla yalnızca AK Partililerin değil muhalefet partileri, akademisyenler, basın mensupları, sanayiciler ve tüccarların da ülkenin istikrarına borcu olduğunu ifade etti.

Aldıkları oyları yalnızca AK Partililere hizmet olarak döndürmediklerini vurgulayan Yıldız, çoğu zaman Batılı ülkelere söylenen güzel sözlerin daha fazlasını Türkiye'nin hak ettiğini dile getirdi.

"Bir santral kestiği bir zeytin ağacı karşılığında 10 katını dikmek zorunda"

Taner Yıldız, Soma'da bir enerji santralinin yapılmasıyla ilgili sergilenen görüntülerin bir kısmının tasvip edilip onaylanmasının mümkün olmadığını, bir usül hatası işlendiğini anlattı.

Ne zeytin ağacından ne yeşillikten ne de ormanlardan kesinlikle vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:

"Bu ülkenin kalkınmasına katkı koyan enerji santrallerimizden de vazgeçmeyiz. Bir doğruyu tercih etmek, diğer doğruyu tercih etmekten vazgeçmek anlamına gelmiyor. 13 yılda yeşil alanlarımız, park bahçelerimiz 12 katına çıktı. Eğer birisi bu konuda bizi yanıltmak istiyorsa bilin ki başka bir şey anlatmak istiyordur. Bugün santrallerin bir kısmına karşı oluşun, kalkınmaya karşı oluştan ibaret olduğunu bilin. Türkiye'nin kıyı şeridinin uzunluğu 8 bin 484 kilometre. 46 tane enerji santrali başvurusu var, 46 tane de itiraz var. Bunda bir yanlışlık olsa gerek. Bu kadar uzun sahilin hepsi turizm alanı değil. Biz turizm alanlarımızla, sulak arazilerimizle, ormanlarımızla Türkiye'nin büyümesine ve ilerlemesine katkıda bulunacağız.

Soma hakkında 4 rakam vereceğim. Zeytin ağaçlarımızı artırıyoruz. Bir santral herhangi kestiği bir zeytin ağacı karşılığında 10 katını dikmek zorunda. Orada 153 milyon ton tespit edilmiş kömür var. Bugünkü değeri 7,5 milyar dolar. Biz bunu 30 yılda alacağız. İstihdam olacak, binlerce kişi çalışacak ve 1,6 milyar dolarlık yatırım yapacağız. Anlaşmamız gereği üretilen elektriğin kilovatsaatinden yıllık 155 milyon TL para alacağız. Onunla 6 bin zeytin ağacı yerine 9 milyon adet yıllık zeytin ağacı dikme kapasitemiz oluşuyor. Biz 230 milyon dolarlık yıllık ithal ettiğimiz doğalgazı yalnızca orada ürettiğimiz elektrikten dolayı ithal etmeyeceğiz."

Bakan Yıldız, ağaçların kesilip yerine elektrik direkleri dikildiğine ilişkin bir haber hakkında ise "Bartın Organize Sanayi'nin elektriğinin gücünü artırmak için bir proje. Oyuna gelmeyeceğiz. Siz bilin ki zaman zaman Gezi Parkı olaylarında ağacın arkasına sığınanlar, zaman zaman zeytin ağacı zaman zaman da başka şeylerin arkasına sığınmıştır. Bunlara aldanmayacağız. Biz Türkiye'nin büyümesine ve kalkınmasına olan katkılarımızı koymaya devam edeceğiz" diye konuştu.

KAYNAK: AA