TESK Genel Başkanı Palandöken:

"Bankalardan sonra en fazla şikayet, e-ticaret sitelerinden alınan mallar için yapılmakta"

TESK Genel Başkanı Palandöken:
TESK Genel Başkanı Palandöken:
GİRİŞ 23.11.2014 12:37 GÜNCELLEME 23.11.2014 12:37

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankalardan sonra en fazla şikayetin, e-ticaret sitelerinden alınan mallar için yapıldığını belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, teknolojinin gelişmesiyle birlikte dolandırıcıların da "cirit atmaya başladığını" ifade etti.

Akıllı cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar ve tabletlerin iş ve alışveriş için yoğun şekilde kullanılmaya başlandığını belirten Palandöken, işini geliştirmek isteyen KOBİ'ler ve müşterisine daha iyi hizmet vermek isteyen esnafın hızla "e-ticaret dünyasına" girdiğini hatırlattı.

Buna karşın, sahte e-ticaret sitelerinin çoğalmasını önemli bir problem olarak gösteren Palandöken, şunları kaydetti:

"Vatandaşımız gelen maldan şikayetçi. Mağduriyeti giderilmeyen tüketici hakem heyetlerine koşuyor. Her sektörden insanın internet bağlantısıyla girebildiği e-ticaret dünyasının, ülkemizde her yıl büyüyerek 35 milyar liraya ulaşması dikkatle takip edilmesi gerekiyor. Bu rakamın yıl sonu itibari ile 40 milyar lirayı aşması bekleniyor. Bankalardan sonra en fazla şikayet, e-ticaret sitelerinden alınan mallar için yapılmakta. Tüketiciyi rastgele sitelerden alışveriş yapmamaları konusunda uyarmak gerekiyor.

Mutlaka ürünlerinizi değiştirebileceğiniz, ödemenizi güvenle yapacağınız sistemleri olan siteleri seçin. Satın alırken ekranda beğendiğiniz bir giysiyi, elektronik bir eşyayı elinize geçtiği zaman beğenmeyebilirsiniz. Bazen hiç ihtiyacınız yokken satın alma ihtiyacınızı tetikleyen, değerinin çok altında etiketi olan, sanki o an almazsanız bir daha alamayacakmışsınız gibi bir algı oluşturan 'private shopping/özel alışveriş' sitelerine de ayrıca dikkat edin."

KAYNAK: AA