Makedonya'da CEFTA Karma Komitesi toplantısı

Balkan ülkelerini bir araya getiren CEFTA Karma Komitesi toplantısında, üye ülkeler arasındaki ticaret bariyerlerini ortadan kaldırmayı amaçlayan altı karar alındı

Makedonya'da CEFTA Karma Komitesi toplantısı
Makedonya'da CEFTA Karma Komitesi toplantısı
GİRİŞ 21.11.2014 17:44 GÜNCELLEME 21.11.2014 17:44

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te toplanan Orta Avrupa Serbest Ticaret Anlaşması (CEFTA) Karma Komitesi toplantısında, üye ülkeler arasındaki ticaret bariyerlerini ortadan kaldırmayı amaçlayan altı karar alındı.

Üsküp'teki bir otelde, "CEFTA Haftası" kapsamında düzenlenen toplantının ardından, Makedonya Ekonomi Bakanı Bekim Neziri, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Neziri, CEFTA üyelerinin toplantı kapsamında altı karar aldığını açıkladı.

Kararların, şu anda hükümeti olmayan Bosna Hersek hariç oybirliği ile alındığına dikkati çeken Neziri, "Bilgilerin bilişim yoluyla aktarımı için bir çalışma grubunun oluşturulması, ticaretin kolaylaşmasını amaçlayan bir komitenin kurulması, ticaret hizmetleri alt komisyonunun kurulması, genel sekreterliği seçimi için tüzük değişikliği yapılması, CEFTA komitesi adına açık bir fon kurulması ve son olarak ulusal uzman programının getirilmesi kararlarını aldık" diye konuştu.

Neziri, CEFTA ülkelerinin özellikle Arnavutluk ilaç ihracatındaki bariyerlerin kaldırılması için bu ülkenin sağlık yasasında değişiklik yapma çalışmalarını başlatabileceğini söyledi.

KAYNAK: AA