"Rusya, petrol üretimini azaltabilir"

Rusya Enerji Bakanı Novak: -"Petrol fiyatlarının düşmesini önlemek amacıyla öngörülen olası tedbirler listesinde, Rusya'daki petrol üretiminin azaltılması da bulunuyor"

"Rusya, petrol üretimini azaltabilir"
"Rusya, petrol üretimini azaltabilir"
GİRİŞ 21.11.2014 15:54 GÜNCELLEME 21.11.2014 15:54

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, küresel piyasalardaki petrol fiyatının yükseltilmesi amacıyla petrol üretimini azaltabileceklerini bildirdi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Novak, hükümetin, petrol fiyatlarının düşmesini önlemek amacıyla öngörülen olası tedbirler listesinde, Rusya'daki petrol üretiminin azaltılmasının da bulunduğunu ancak bununla ilgili kesin bir karara varmadıklarını söyledi.

Petrol satışlarından elde edilen gelirin devlet bütçesine büyük katkısı olduğunu ifade eden Novak, Rusya'nın istediğin zaman petrol üretimini azaltıp artırabilecek teknolojisinin bulunduğunu kaydetti.

Novak, "Petrol üretiminin azaltması, üzerinde ciddi çalışılması gereken bir konu, şimdilik alınan bir karar yok, görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

Rusya'nın petrol üretimine ilişkin 2015 yılı için öngördüğü 525 milyon tonluk üretim miktarında şu an için bir değişiklik yapılmadığını aktaran Novak, üretimin azıltılması kararının alınması halinde bu rakamın 505-520 milyon tona düşürülebileceğini ifade etti.

KAYNAK: AA