Home&Tex Fuarı

Ev tekstili ve dekorasyon sektörünün ihracatını artırmak amacıyla düzenlenen Home&Tex Fuarı’nda, etrafı aydınlatan kumaşlardan, klima etkisi yaratan kumaşlara kadar pek çok inovatif kumaş fuarda yoğun ilgi görüyor

Home&Tex Fuarı
Home&Tex Fuarı
GİRİŞ 21.11.2014 14:33 GÜNCELLEME 21.11.2014 14:33

Ev tekstili ve dekorasyon sektörünün ihracatını artırmak amacıyla düzenlenen Home&Tex Fuarı’nda, etrafı aydınlatan kumaşlardan, klima etkisi yaratan kumaşlara kadar pek çok inovatif kumaş fuarda yoğun ilgi görüyor.

CNR Expo'dan yapılan açıklamaya göre, CNR Holding, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD) iş birliğinde, KOSGEB desteğinde düzenlenen Home&Tex İstanbul Ev Tekstili ve Dekorasyon Fuarı devam ediyor.

Fuar kapsamında düzenlenen "Anadolu Efsaneleri Sergisi" için tasarlanan inovatif kumaşlar ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Fuarda sergilenen etrafı aydınlatan kumaşlardan, klima etkisi yaratan terletmeyen kumaşlara kadar pek çok fonksiyonel ürün, sektörün inovasyonda geldiği konumu gözler önüne seriyor.

"Anadolu Efsaneleri Sergisi"nde "Ay Tanrıçası" diye adlandırılan etrafa ışık saçan kumaşlar, fosforlu ipliklerden üretiliyor. Kumaşlar gündüzleri etraftaki güneş ve florasan ışıklarını toplayarak, karanlık ortamları aydınlatıyor. Kumaşın tasarımcısı Esat Destanoğlu, kumaştan perde yaptıklarını belirterek, ürünün mekanları aydınlatması açısından oldukça fonksiyonel olduğunu kaydetti.

Klima etkisi yaratan ısırgan ipliğinden kumaş

Sergi alanında ilgi çeken bir başka kumaş da ısırgan ipliğinden dokunmuş klima etkisi yaratan kumaşlar oldu. Yazın serin tutan, kışın ısıtan kumaşlar giyim sanayisine uyarlanmayı bekliyor. Kumaşın tasarımcısı Yasemin Özbey, "Isırgan ipliğinden oluşturulan kumaşlar giyim sanayisinde kullanılabilir. Bu kumaşlardan üretilen kıyafetler insan sağlığının dostu olacak" ifadelerini kullandı.

Yün ipliğinden üretilen 3 boyutlu kumaşlar da yüzeylerde hacimsel görüntülerin elde edilmesini sağlıyor. 3 boyutlu teknolojili kumaşların tasarımcısı Buket Pekel de bu teknoloji sayesinde halı gibi yüzeylerde dikişsiz minder gibi görüntüler elde edilebileceğini bildirdi.

Fuar ve sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunan Home&Tex Fuarı Komite Başkanı Ali Sami Aydın, fuarın Türkiye’de ilk kez uygulanan hazır stant uygulaması ile ezberleri bozduğunu belirterek, “Fuarlarda firmalar kendi stantlarını kendileri hazırladı. Bu fuarda TETSİAD ve CNR Holding iş birliğinde 30 bin metrekare alanda hazır stant oluşturduk. Firmalarımızı büyük bir zahmetten kurtardık. Hazır stant uygulaması ile diğer sektörlere de örnek olduk” ifadelerini kullandı.

Aydın, fuara özellikle yurt dışından yoğun katılım olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Home&Tex’e Almanya, İtalya, İspanya, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Amerika’dan çok sayıda profesyonel ziyaretçi geldi. Sektörümüzde bu sezonda ev tekstili fuarı yoktu. Ev tekstilciler koleksiyonlarını ilk kez Almanya’da düzenlenen Heimtextil’de sergiliyordu. Bu fuar sayesinde ilk kez ürünlerimizi kendi vatanımızda ve Heimtextil’den önce sergileme fırsatı yakaladık. Bu durum sektörümüzü hareketlendirdi ve sektöre önemli bir sinerji kattı."

CNR Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cem Şenel de CNR Holding olarak fuara olan ilgiden memnun olduklarını, 35 bin ziyaretçi hedeflerine adım adım yaklaştıklarını ve gelecek yıl sektörün de ziyaretçilerin de Home&Tex Fuarı’na sığmayacağını belirterek, ev tekstilcilerinin 2023 yılında hedefledikleri 10 milyar dolar ihracata Home&Tex'in katkısının büyük olacağını bildirdi.

KAYNAK: AA