TİKAD Suruç'taki kampı ziyaret edecek

Türkiye İş Kadınları Derneği'nden (TİKAD) bir heyet Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki mülteci kampını ziyaret edecek.

TİKAD Suruç'taki kampı ziyaret edecek
TİKAD Suruç'taki kampı ziyaret edecek
GİRİŞ 21.11.2014 13:27 GÜNCELLEME 21.11.2014 13:27

TİKAD'tan yapılan açıklamaya göre, TİKAD'ın Suriyeli mültecilere yardım kampanyası kapsamında, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, Demet Sabancı Çetindoğan, Hediye Güral Gür, Esra Öztürk, Kezban Hatemi ve Hülya Avşar'dan oluşan bir heyet Suruç'taki kampı yarın ziyaret edecek.

TİKAD'ın öncülüğünde gerçekleştirilecek ziyarette, ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan mültecilere destek olmak ve özellikle kadın ve çocuklara yardım eli uzatmayı amaçlıyor.

Kampanyanın Proje Başkanlığını, TİKAD'ın kurucu üyelerinden olan Hülya Avşar yürütüyor. Avşar, bu projeyi Suruç'taki mülteci kampında başlatacak.

TİKAD'ın devletin bu konudaki çalışmalarına sorumluluk sahibi bir sivil toplum örgütü olarak desteğini sunma, kadın ve çocuklara kendilerini yalnız hissettirmeme duyarlılığıyla hareket ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kampanyamız kapsamında, heyetimizin Suruç mülteci kampı ziyaretine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı gerekli desteği ve kolaylığı sağlamaktadır. İş dünyasının da kampanyamızı sahiplenmesi ile özellikle yaklaşan bu kış döneminde mültecilerin zor durumda kalmalarını önleyebileceğiz. Şu ana kadar başta Vedat Aşçı'nın bağış desteğiyle kampın bazı ihtiyaçları karşılanmıştır. İş insanlarımızın desteği arttıkça TİKAD olarak bölgeye daha fazla yardım imkanı bulacağımıza yürekten inanıyoruz. TİKAD olarak böyle bir Kampanya'nın öncüsü olmaktan gurur duyduğumuzu bildirmek isteriz. 22 Kasım Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz Suruç Kampı ziyareti sonrası tespitlerimiz doğrultusunda, ihtiyaçların karşılanması için gerekli çalışmalar Hülya Avşar başkanlığındaki komisyon tarafından yürütülecektir."

KAYNAK: AA