Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

"İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) Genel Sekreterliğine İhsan Övüt seçildi"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:
GİRİŞ 21.11.2014 12:36 GÜNCELLEME 21.11.2014 12:36

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) Genel Sekreterliğine İhsan Övüt'ün seçildiğini bildirdi.

Işık, yazılı açıklamasında, SMIIC'in 9'uncu yönetim kurulu ve 7'nci genel kurul toplantılarının, 19-20 Kasım'da 34 ülke ve Arap Endüstriyel Kalkınma Kuruluşu'nun (AIDMO) katılımlarıyla İstanbul'da gerçekleştirildiğini ifade etti. Toplantılarda Bosna Hersek ve Malezya'nın yaptığı üyelik başvurularının değerlendirildiğini belirten Işık, Malezya'nın tam üye ve Bosna Hersek'in ise gözlemci üye olarak SMIIC ailesine katıldığını kaydetti.

SMIIC Genel Sekreterliğine Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Eğitim Dairesi Başkanı İhsan Övüt'ün seçildiğini bildiren Işık, Övüt'e başarılar diledi.

SMIIC'ın Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası gücünü pekiştirdiğine işaret eden Işık, enstitünün mal ve hizmet üretiminde dinleri, kültürleri ortak bir dille birbirine bağladığına dikkati çekti. "Standartları belirleyen kazanır" ifadesini kullanan Işık, Türkiye'nin bu alanda çok başarılı olduğunu vurguladı. ISO Konseyi Üyesi TSE'nin başarılarını da hatırlatan Işık, İslam ülkeleri arasında özellikle helal gıda gibi önemli belgelendirmelerin güvenliği ve kaliteyi artırdığını belirtti.

SMIIC

İslam İşbirliği Teşkilatı'na bağlı olarak 2010 yılında kurulan SMIIC'in merkezi İstanbul'da bulunuyor ve başkanlığını Türkiye yürütüyor. Enstitü, standardizasyon, metroloji ve akreditasyon alanlarında faaliyet gösteriyor. 2010 yılında 13 ülkeyle faaliyetlerine başlayan SMIIC, 2014 Kasım ayında 31 üye sayısına ulaştı.

KAYNAK: AA