TBB'den, bankacılık için sürdürülebilirlik kılavuzu

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), kalkınmanın çevresel ve sosyal boyutları da dikkate alınarak "Bankacılık Sektörü için Sürdürülebilirlik Kılavuzu" hazırladı.

TBB'den, bankacılık için sürdürülebilirlik kılavuzu
TBB'den, bankacılık için sürdürülebilirlik kılavuzu
GİRİŞ 21.11.2014 10:17 GÜNCELLEME 21.11.2014 10:17

TBB açıklamasında, çalışmayla bankaların, faaliyetlerinin çevresel ve sosyal öngörülebilirliğini, saydamlığını ve izlenebilirliğini daha sistematik bir şekilde yönetmesine rehberlik etmesinin amaçlandığı, bankacılık sektörünün sürdürülebilir kalkınmaya vereceği katkıda iyi uygulamaları içerdiği belirtildi.

İlgili kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum ve uluslararası kuruluşların görüş ve önerileri alınarak nihai hale getirilen kılavuzun, TBB Yönetim Kurulu tarafından, üye bankalara sektörde iyi uygulamalar prensipleri çerçevesinde tavsiye edildiği aktarıldı.

Bankacılık sektörü için sürdürülebilirlik kılavuzuna görüş bildiren kurum ve kuruluşlar ise şöyle:

"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Katılım Bankaları Birliği, Birleşmiş Milletler Çevre Programı-Finansal İnisiyatif (UNEP-FI), Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Birleşmiş Milletler Küresel İşbirliği (UN Global Compact), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Dünya Bankası Türkiye Ofisi, Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Platformu ve İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği"

Kılavuza, "http://www.tbb.org.tr/surdurulebilirlik/tbb-surdurulebilirlik-kilavuzu.html" linkinden ulaşılabiliyor.

KAYNAK: AA