Geleceğin Gücü Girişimciler-G3 Forum

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Mendi: "Girişimcilerin sadece finansal desteğe değil dört koldan desteğe ihtiyacı var"

Geleceğin Gücü Girişimciler-G3 Forum
Geleceğin Gücü Girişimciler-G3 Forum
GİRİŞ 18.11.2014 16:49 GÜNCELLEME 18.11.2014 16:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Geleceğin Gücü Girişimciler-G3 Forum 2014, genç girişimci ve girişimci adaylarını işin uzmanlarıyla buluşturdu.

Global Girişimcilik Haftası kapsamında bu yıl dördüncüsü "Yırtıcı Fikirler" temasıyla düzenlenen G3 Forum 2014, Uluslararası Girişimcilik Merkezi (UGM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve Gate ev sahipliğinde, Vodafone ana sponsorluğu ve TEB Özel Melek Yatırım Platformu desteğiyle gerçekleştirildi.

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, G3 Forum'un açılışında, geçmişte iş fikrinin girişimciliğin ilk adımı olduğunu, fakat artık finansman kaynaklarına erişim, fiziki çalışma ortamı, network ve pazarda tutunmak için gerekli bilgiye sahip olmanın da en az iş fikri kadar önemli olduğunu ifade etti.

Girişimcilerin sadece finansal desteğe değil dört koldan desteğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Mendi, "Biz de TEB olarak, kendimizi Türkiye'de girişim ekosisteminin merkezinde konumlandırdık ve başlattığımız Türkiye'nin en kapsamlı Girişim Bankacılığı'yla girişimcilere, TEB Özel Bankacılık'la da melek yatırımcılara odaklanmaya başladık. TEB Özel Bankacılık olarak TEB Girişim Bankacılığı ile sinerji halinde çalışıyoruz. Bünyesinde girişimci ekosistemine özel sinerji oluşturan tek bankayız" dedi.

Türkiye'de melek yatırım konseptini alternatif bir yatırım fırsatı olarak müşterilerine sunan ilk banka olduklarını ifade eden Mendi, "İyi fikre yatırım iyi fikir" sözünden hareketle TEB Özel Melek Yatırım Platformu'nu kurduklarını dile getirdi. Mendi, bu platformla bir yandan gelecek vadeden projelere sermaye bularak girişimcileri ekonomiye kazandırmayı hedeflerken, bir yandan da varlıklarını geleneksel finansal araçlar dışındaki alanlarda değerlendirmek isteyen müşterilerine farklı alanlarda yatırım yapma fırsatı sunduklarını söyledi.

"Türkiye'nin geleceği yükselen girişimci ruha bağlı"

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt ise girişimcilik ve inovasyonda gerçekleşen her yüzde 1'lik artışın ekonomide yüzde 0,8'lik büyüme sağladığına dikkati çekerek, Türkiye'nin geleceğinin ve ekonomik gücünün sınırlarının, yükselen girişimci ruha bağlı olduğunu kaydetti.

Öğüt, bugün gençlerin önündeki en büyük engellerden biri olan işsizlik sorununun aşılmasında da mobil iletişim teknolojilerinin gelişimiyle birlikte hızlı bir büyüme sergileyen girişimciliğin, önemli bir kariyer fırsatı oluşturduğuna dikkati çekti.

Mobil telefonlardaki büyümenin mobil uygulamalara ilgiyi de artırdığını ve gençlere dünya çapında yeni iş fırsatları sunan bir "uygulama ekonomisi" oluştuğunu belirten Öğüt, şöyle devam etti:

"Girişimcilik ekosistemi içinde, bilgi teknolojilerinin etkisinin artmasına bağlı olarak, dijital girişimcilik kavramı da hızla yükseliyor. Bilgi teknolojileri alanında yaşanan devrim, bir yandan, tarımdan sağlığa, pek çok sektörün dönüşümüne neden olurken, bir yandan da mikro işlerden uygulama geliştirmeye, yeni sektörler yaratıyor. Vodafone Türkiye olarak, 2023 hedefini 500 milyar dolar ihracat ve dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek olarak belirleyen Türkiye’nin bu hedefine ulaşabilmesinde girişimcilik ekosisteminin de önemli katkısı olacağına inanıyoruz.

Bu doğrultuda, dijital dönüşüm vizyonumuzla uyumlu olarak, ülkemizdeki girişimcilik ekosisteminin gelişimine ve küresel ölçekte rekabet edebilirliğine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye’deki genç beyinlerin sahip olduğu dijital fikirleri duymak, toplamak ve desteklemek amacıyla, Türkiye Vodafone Vakfı (TVV), Uluslararası Girişimcilik Merkezi (UGM) ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Business Angels'ın (BUBA) katkılarıyla, Vodafone FikirÇarkı Girişimcilik Programı'nı oluşturduk. Vodafone FikirÇarkı Girişimcilik Programı'yla dijital projeler için eğitim, iletişim altyapısı ve teknik danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra yılda toplam 5 milyon liralık maddi destek de sağlayacağız."

Gökhan Öğüt, Vodafone Türkiye olarak, genç beyinlerin girişimcilik yolculuğunun her aşamasında desteklenmesi gerektiğine inandıklarını belirterek, özellikle dijital girişimcilik konusunda desteklerinin tam olduğunu da sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • bölge ve bölge 9 yıl önce Şikayet Et
    TEB fransızlardan sonra Akbank ile de birleşecek mi. iki bankanın üst görevlerinde çalışan yakınlar var.
    Cevapla
  • performans 9 yıl önce Şikayet Et
    Çeteleci ler ile pazarlamacılar yer değiştirsin de onların da performanslarını görelim.
    Cevapla
  • herkes çeteleci 9 yıl önce Şikayet Et
    Şubelerinizdeki pazarlamacılarınızın da 360 derece ve 4 koldan acil desteğe ihtiyacı var. Neden onların dışındaki tüm çalışanlar ise sadece pazarlamacının sattığının çetelesini tutuyor.
    Cevapla
  • yarış atı 9 yıl önce Şikayet Et
    Çalışanına ulaş, çalışanını dinle.
    Cevapla
  • Kıdemli 9 yıl önce Şikayet Et
    girişimci gözün dışarda olmasın. çalışanına sahip çık , eziyet etme. sen ki en iyileri seçip işe aldın neden hırpalatıyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle