İngiltere’de enflasyon ekim ayında yüzde 1,3’e yükseldi

İngiltere’de enflasyon, ekim ayında eylüldeki yüzde 1,2 seviyesinden yüzde 1,3’e yükseldi.

İngiltere’de enflasyon ekim ayında yüzde 1,3’e yükseldi
İngiltere’de enflasyon ekim ayında yüzde 1,3’e yükseldi
GİRİŞ 18.11.2014 13:32 GÜNCELLEME 18.11.2014 13:32

İngiltere’nin Ulusal İstatistik Ofisi'nden (ONS) yapılan açıklamaya göre, ülkede enflasyon ekim ayında yüzde 1,3’e çıktı. İngiltere’de enflasyon bir önceki ayda yüzde 1,2 düzeyinde ölçülmüştü.

Enflasyondaki artışa, kültürel faaliyetlerle dinlenme, eğlence ve eğitim sektörlerindeki fiyatların yükselişi gerekçe gösterildi.

İngiltere Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Mark Carney, geçen hafta yaptığı "enflasyon raporu" toplantısında, önümüzdeki altı ay içerisinde enflasyonun yüzde 1’e doğru gerileyebileceğini söylemişti.

Uzmanlara göre İngiltere’de enflasyonun ekim ayında bir önceki aya kıyasla artması, İngiltere’nin politika faizinde herhangi bir değişikliğe gitmesi için gerekçe oluşturmuyor.

İngiltere Merkez Bankası, 2009 yılından beri politika faizini tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 0,5'te tutmaya devam ediyor. Ağustos ayında İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun açıklanan tutanaklarında, faiz konusunda ilk kez görüş ayrılıkları yaşadığı görülmüştü.

Eylül ayındaki para politikası toplantısında ise kurul üyeleri faiz artırımı kararı konusunda bir kez daha bölünmüştü. Söz konusu toplantı tutanaklarına göre kurulun iki üyesi faiz artırımına sıcak bakarken, diğer yedi üyesi faizlerin artırılmaması yönünde oy kullanmıştı.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney, daha önceki konuşmalarında olası bir faiz artışının kademeli şekilde yapılacağını belirterek, önümüzdeki yılın ilkbahar aylarında faizlerin artırılabileceğine işaret etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL