TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Kadak:

"Bu yıl kasım ayına kadar 1 milyon 65 bin poliçe üretildi, bunun 263 bininde hasar tespiti yapıldı"

TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Kadak:
TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Kadak:
GİRİŞ 17.11.2014 14:58 GÜNCELLEME 17.11.2014 14:58

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, kasım ayına kadar 1 milyon 65 bin poliçe üretildiğini, bunun 263 bini için hasar tespiti yapıldığını bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Sigortaları Genel Müdürlüğü ile TARSİM'in ortaklaşa düzenlediği "16. Eksperlik Eğitimi" Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nde başladı.

TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, açılışta yaptığı konuşmada, "Bu yıl kasım ayına kadar 1 milyon 65 bin poliçe üretildi, bunun 263 bininde hasar tespiti yapıldı" dedi.

Yıl içerisinde yoğun olarak don ve dolu afetleri yaşandığını ifade eden Kadak, tarım sigortası yaptıran vatandaşların zararlarının TARSİM'den tazmin edildiğini ifade etti.

Sigortalı olmayanların ise zararlarını tazmin edemediğinin altını çizen Kadak, şöyle devam etti:

"Bu nedenle üreticilerimizin ürünlerini mutlaka tarım sigortası yaptırması gerekiyor. Biz çiftçimizin bin bir emekle ürettiği ürünlerinin zarar görmesini istemiyoruz. Üretici sigorta yaptırsın istiyoruz. Tarım büyük çoğunlukla açık alanda yapılan bir faaliyet. Çiftçinin kendi imkanlarıyla bu felaketi önlemesi mümkün değil. Dolayısıyla ciddi doğal afet riskleri yaşanıyor. Bu konuda gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bizde de hem hükümet, hem bakanlığımız gerekli tedbirleri aldık."

Kursa katılanların eğitimin ardından sınavda başarılı olmaları halinde eksper olacaklarını belirten Kadak, eksperlerin hasar tespiti sırasında hissi davranmamaları vicdanen hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Kadak, eksperlerin raporlarını kanunlar çerçevesinde ve vicdanlarıyla baş başa kalarak hazırlamaları öneresinde bulunarak, "Arkadaş ya da yakınınız diye iltimas geçmeyin. Ülkemizdeki 77 milyon insanın hakkını gözetin" dedi.

Programa, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Doğal Afetler ve Tarım Sigortaları Daire Başkanı Bekir Engürülü, TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Davut Keleş de katıldı.

KAYNAK: AA