Ekonomi Bakanı Zeybekci:

"Türk ve Macar iş dünyasını bir araya getirerek, üçüncü ülkelerde iş yapmanın çok önemli olduğuna inanıyoruz"

Ekonomi Bakanı Zeybekci:
Ekonomi Bakanı Zeybekci:
GİRİŞ 14.11.2014 09:36 GÜNCELLEME 14.11.2014 09:36

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türk ve Macar iş dünyasını bir araya getirerek, üçüncü ülkelerde iş yapmanın çok önemli olduğuna inanıyoruz" dedi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) ile Budapeşte Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü toplantısı, Ankara Sheraton Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya, Bakan Zeybekci, Macaristan Dış Ekonomi ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ile iki ülkede faaliyet gösteren bazı sanayiciler katıldı.

Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, Türk sanayicileri yurtdışında da yatırım yapmaları yönünde teşvik ettiklerini ifade ederek, 2023 hedeflerine ulaşmak için bunun önemli olduğunu söyledi.

Dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmayı hedeflediklerini hatırlatan Bakan Zeybekci, özellikle yüksek teknolojili alanlar olmak üzere Macaristan ile birçok konuda işbirliği yapabileceklerini kaydetti.

Zeybekci, "Türk ve Macar iş dünyasını bir araya getirerek, üçüncü ülkelerde de iş yapmanın çok önemli olduğuna inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Macaristan ve Türkiye arasındaki dış ticareti hacminin artması gerektiğini vurgulayan Bakan Zeybekci, "5 milyar dolar dış ticaret hedefine ulaşmamız gerekiyor. Bizlere düşen bu işbirliği imkanlarını geliştirmek" değerlendirmesinde bulundu.

"Macaristan'da yatırım yapın"

Konuk Bakan Szijjarto da Macaristan ekonomisinin hızla büyüdüğünü kaydederek, bunu sağlamak için çok önemli politikaları hayata geçirdiklerini belirtti.

Türk sanayicileri yatırım yapmak için Macaristan'a davet eden konuk Bakan, "Yatırım yapmak istiyorsanız Macaristan'a gelmelisiniz. Ülkemiz Avrupa'nın kalbindedir ve lojistik açıdan büyük avantaja sahiptir. Türkiye'den gelen yatırımcılara da büyük saygı duyulmaktadır" diye konuştu.

ASO Başkanı Özdebir

ASO Başkanı Özdebir de iki ülke arasında 2 milyar dolarlık dış ticaret hacmi olduğunu ifade ederek, bunun artırılması gerektiğine işaret etti.

İki devletin iş adamlarının daha çok işbirliği yapabilmeleri için çeşitli düzenlemelerin hayata geçirildiğini kaydeden Özdebir, "ASO olarak işbirliği anlaşması imzalayacağız. Bu şekilde iş adamlarının daha rahat çalışması için gerekli zemini hazırlıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Özdebir ile Budapeşte Ticaret ve Sanayi Odası Türk Macar Bölümü Başkanı Andras Rev işbirliği protokolünü imzaladı.

KAYNAK: AA