İthalatta haksız rekabetin önlenmesi

Ccedil;in, Çin Tayvanı, Hindistan, Tayland, ABD ve Kanada menşeli bazı ürünler için uygulanan dampinge karşı önlemlerin devamına karar verildi.

İthalatta haksız rekabetin önlenmesi
İthalatta haksız rekabetin önlenmesi
GİRİŞ 13.11.2014 10:30 GÜNCELLEME 13.11.2014 10:30

Ekonomi Bakanlığının İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğleri, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Çin ve Çin Tayvanı menşeli "cırt bantlara" ilişkin uygulanmakta olan önlemlerin sona ermesinin damping ve zararın devamına veya yeniden meydana gelmesine yol açacağı gerekçesiyle nihai gözden geçirme soruşturması açıldı.

Soruşturma sonucunda, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunun kararı ve Ekonomi Bakanlığının onayı ile söz konusu ürün için Çin menşeli olanlara kilogram başına 3,86 dolar, Çin Tayvanı menşeli olanlara kilogram başına 1,83 dolar dampinge karşı kesin önlemlerin devam edilmesine karar verildi.

Çin Tayvanı, Hindistan ve Tayland menşeli "polyester elyaflar" için açılan soruşturma sonucunda da dampinge karşı uygulanan önlemlerin devamına karar verildi.

Öte yandan, ABD ve Kanada menşeli "yönlendirilmiş lifli levhalar" için açılan nihai gözden geçirme soruşturması sonucunda, uygulanmakta olan önlemlerin sona ermesinin damping ve zararın devamına veya yeniden meydana gelmesine yol açabileceği tespit edildi.

İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunun kararı ve Ekonomi Bakanlığının onayı ile söz konusu ürün için ABD menşeli olanlara yüzde 24,10, Kanada menşeli olanlara yüzde 14,93 dampinge karşı kesin önlem alınması kararlaştırıldı.

KAYNAK: AA