Suriyelilere çalışma izni!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Suriyeli sığınmacılarla ilgili olarak önemli bir açıklama yaptı.

Suriyelilere çalışma izni!
Suriyelilere çalışma izni!
GİRİŞ 11.11.2014 19:36 GÜNCELLEME 11.11.2014 20:25
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Faruk Çelik, Suriyeli sığınmacılarla ilgili olarak "Yerli işgücünü tahrip etmeden açık iş pozisyonlarına yerleştirilebilecekler, verilecek ücret için asgari ücret bandını koruyacağız" dedi.

AÇIK İŞLERDE BELLİ İLLERDE ÇALIŞACAKLAR 

Suriye’den gelenler için Bakanlar Kurulu kararına ihtiyaç var. Mesela açık işlerde o işletmedeki çalışanların yüzde 10’unu geçmeyecek şekilde çalışabilirler. Açık işlerde ve belli illerde çalışacaklar. Farklı bir asgari ücret gibi uygulama ise kesinlikle söz konusu olmayacak.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 55
  • Ahmet Ceylan 9 yıl önce Şikayet Et
    ben bağkur borcundan hastaneye gidemezken ve almadığım sağlık hizmetinin borcu boynuma yüklenirken, vergi borcumdan dolayı icra tehtidiyle uğraşırken. devlet benim paramla suriyeli misafirlerimizi ağırlıyor. benim paramla ucuz kahramanlık yapıyor. sen önce kendi aileni düzelt sonra komşuna yardım et. elbette suriyeliler canlarını kurtardılar bize sığındılar ama bunun bir haddi var. millet işsizken suriyelileri çalıştırmak veya bağkur borcu nedeniyle hastaneden paralı hizmet verirken onları bedava tedavi etmek milletin hukukuna bir tecavüzdür.
    Cevapla
  • niko 9 yıl önce Şikayet Et
    (ALLAH cc) hakkımızda hayırlısını versin ama bu devlet ne yaptığını bilmiyor kaş yapayım derken göz çıkacak belli hangi devlet 1.2. milyon göçmen kabul eder işverir kendi halkı açlık sınırında yaşarken yazıklar olsun anlamak mümkün değil. yanı başlarında bissürü arap ülkeleri varken biz niye bukadar göçmen kabul ediyoruz.kendi halkının halinden haberi olmayan bi zihniyet ama suriyelilerin halinden anlıyor.
    Cevapla
  • güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    BÖNKER TÜRKİYE,zamanında bulgarlara ,peşmergelere devlet ,imtiyazlar sağladı kimin malını sormadan veriyonuz vebali var,şimdi yıllarca ülkesini savunup ölen filistinlilere haksızlık olmuyor mu vatanını savunmayan korkup kaçan suriye lileri baş tacı yapmak imtiyazlar vermek ne kadar doğru.yardım yapacaksan kendi ülkelerinde yapmak çözümdü,
    Cevapla
  • Garmenez 9 yıl önce Şikayet Et
    Ver Ver Biz Aç Duralim Sen onlara iş Ver
    Cevapla
  • askim25 9 yıl önce Şikayet Et
    kardesin hic bir devlet siginmaciya is vermez, hatta hikamet yerini bile terk edemez.. herseyle sosyal standartlarda karsilanir. daha sonrada evlerine gönderilirler. bu ne istir anlamadim,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle