İSKİF 2014 'İŞte doğru adres' sloganıyla geliyor

İstanbul 4. Kariyer ve İstihdam Fuarı (İSKİF' 2014) 6 Kasım Perşembe günü İstanbullularla buluşmaya hazırlanıyor.

İSKİF 2014 'İŞte doğru adres' sloganıyla geliyor
İSKİF 2014 'İŞte doğru adres' sloganıyla geliyor
GİRİŞ 28.10.2014 16:20 GÜNCELLEME 28.10.2014 16:24

İstanbul Valiliği ile İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilecek olan 4. Kariyer  ve  İstihdam Fuarı (İSKİF'2014) 06-07-08 Kasım 2014 tarihinde İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde 9  ve  10  No’lu Fuar Salonlarında gerçekleştirilecek. 

İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Muammer Coşkun, İstanbul 4. Kariyer ve İstihdam Fuarı hakkında bilgi verdi. İşsizlik sorunu, dünyada olduğu gibi Türkiye'nin de en önemli ve öncelikli sorunlarından biri olduğunu kaydeden Muammer Coşkun, "Ülke olarak her geçen gün eğitim seviyesi yükselen, genç ve dinamik bir işgücüne sahip olmamıza rağmen, malesef zamanında eğitim-istihdam ilişkisi kurulamadığından bu gün itibariyle eğitimli gençler arasındaki işsizlik oranı, lise ve lise altı eğitimlilerden daha düşük değildir. Bunun nedeni ise işsizlerin mesleki eğitimden yoksun olması, iş arama becerisi, işgörüşmesi ve mülakat tekniklerini bilmedikleri için iş bulamazken, diğer taraftan işverenlerimizde aradığı niteliğe uygun işgücünü bulmakta zorlanmalarıdır" dedi .

İSKİF 2014 fuarının amacının işgücüne yeni katılan gençlerin ve işsizlerin fuara katılan işletmelerle görüşerek işe yerleşmelerine imkan sağlamak olduğunu kaydeden Çoşkun, liselerden ve üniversitelerden mezun olacak gençlerin iş dünyasını ve işletmeleri yakından tanıyarak staj yapmak istedikleri işyerleriyle yüz yüze görüşüp kendisine uygun işyerini seçme fırsatı vermek, İşverenlerin de aradığı niteliğe uygun işgücü ihtiyacını daha kısa sürede karşılama imkanı sağlamak olduğunu söyledi.

Muammer Coşkun, konuşmasını şöyle sürdürdü; İstanbul 4. Kariyer ve İstihdam Fuarı (İSKİF' 2014), etkinlik süresince Türkiye'de tanınmış, alanlarında uzman pek çok konuşmacının katılımlarıyla seminerler, paneller, oturumlar ve söyleşiler yapılarak fuara katılanların bilgilenmeleri sağlanacaktır. Ayrıca Fuara katılan kurumların işgücüne yönelik istihdam politikaları (ücret, çalışanların eğitim seviyeleri ve profilleri, yeni alacakları işgücünün hangi eğitim seviyesinde ve mesleklerden olacağı, kariyer yapma durumları vb.) konularda işletmelerini tanıtmaları için Fuar alanında oluşturulan etkinlik salonlarında imkan sağlayacaktır.

Üç günde binlerce kişinin ziyaret edeceği, zengin içeriğiyle ve ülkemizin önde gelen tanınmış 200’ den fazla büyük işletmenin katılımyla düzenleyeceğimiz İstanbul 4. Kariyer ve İstihdam Fuarı (İSKİF' 2014) kapılarını sizlere açıyor. 

Katılım ve katkılarınız için şimdiden teşekkür eder, işlerinizde başarılar dilerim."