Denizli Çimento'nun OYAK'a devrine onay

Rekabet Kurulu, Denizli Çimento Sanayi TAŞ'nin tüm hisselerinin Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Denizli Çimento'nun OYAK'a devrine onay
Denizli Çimento'nun OYAK'a devrine onay
GİRİŞ 24.10.2014 15:10 GÜNCELLEME 24.10.2014 15:10

Rekabet Kurumun internet sitesinde yayınlanan Kurul kararlarına göre, Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'nin toplu mesajlaşma iş ortaklarından 3G Tasarım Bilişim Teknolojileri Danışmanlık Elektronik İletişim, Balaban Yazılım ve İletişim Hizmetleri, Mobilpark AŞ, Codec İletişim ve Danışmanlık Hizmetleri, Dataport Bilgi İşlem Çözümleri Ltd. Şti, Hermes Internet İletişim, Reklam ve Danışmanlık Hizmetleri, Sürat Bilişim Teknolojileri AŞ, Teknomart Teknoloji Ürünleri ile imzalanacak ek sözleşmeye bireysel muafiyet tanındı.

Bununla birlikte Figen Yazılım Evi, Mobildev İletişim Hizmetleri AŞ, ODC İş Çözümleri Danışmanlık veya Turatel Mobil Medya İletişim ve Bilişim Sistemleri Elektronikten herhangi biri ile imzalanacak ek sözleşmeye ise bireysel muafiyet tanınmadı.

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ ile akaryakıt dağıtım kuruluşları arasında 2014'te tip sözleşme olarak uygulamaya başlanan satış uygulamalarına menfi tespit belgesi verildi.

Denizli Çimento'nun devrine onay

Rekabet Kurulu, Denizli Çimento Sanayi TAŞ'nin tüm hisselerinin Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) tarafından devralınması işlemine izin verdi.

The Boeing Company'nin iştiraki Boeing Singapore Pte. Ltd ile Singapore Airlines iştiraki SIA Engineering Company Ltd. arasında tesis edilmesi planlanan ortak girişim işlemine izin verildi.

Exeltis Pharmaceuticals Holding S.L. tarafından, Embil İlaç Sanayi, Edko Pazarlama Tanıtım Ticaret AŞ ve Embil International Philippines Inc'nin tek kontrolünün devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

Kurul, Senerji Enerji Üretim AŞ ile Düzce Enerji Birliği İmalat İşletme Sanayi ve Ticaret AŞ'nin tüm hisselerinin Eti Krom AŞ tarafından devralınması işlemine de izin verdi.

Rekabet Kurulu tarafından ayrıca, Günsan Elektrik Malzemeleri AŞ'nin tüm hisselerinin Schneider Electric Industries S.A.S. tarafindan devralınması işlemine izin verildi.

Fondo Strategico Italiano S.p.A.'nın Ansaldo Energia S.p.A.'de sahip olduğu hisselerden yüzde 40'ının Shanghai Electric Group Company Limited tarafından devralınması suretiyle Ansaldo Energia S.p.A. üzerinde adı geçen şirketlerin ortak kontrolünün tesis edilmesi işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

KAYNAK: AA