Yıldız: Petroldeki düşüş fırsat

Taner Yıldız, petrol fiyatlarındaki düşüşe ilişkin "Üretici için bir tehdit ama bizim gibi tüketici ülkeler için de bu bir fırsattır" dedi.

Yıldız: Petroldeki düşüş fırsat
Yıldız: Petroldeki düşüş fırsat
GİRİŞ 21.10.2014 00:05 GÜNCELLEME 21.10.2014 17:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol fiyatlarındaki düşüşe ilişkin, "Yerin altındayken savaş gerekçesi, yerin üstündeyken de barış gerekçesi haline gelen ham petrol ve doğalgaz şu anda bu noktalara geriledi. Üretici için bir tehdit ama bizim gibi tüketici ülkeler için de bu bir fırsattır" dedi.

Rixos Otel'de düzenlenen Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) 169. geleneksel toplantısında konuşan Yıldız, Türkiye'nin ilerleme ve büyümesine devam edeceğini belirterek, bu kapsamda yatırım imkanlarının da kolaylaştırılacağını ifade etti.

Yıldız, ham petrol varil fiyatlarındaki düşüşün, 1 yıl boyunca bu şekilde devam etmesi halinde Türkiye'nin 3,4 milyar dolar kar edeceğini vurguladı.

Petrol fiyatlarındaki düşüşe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldız, 118-120 dolara çıkan ham petrolvaril fiyatının şu anda 86 dolar civarında seyrettiğini belirtti. Yıldız, bu düşüşün petrolün siyasi bir araç olarak kullanılmasından kaynaklandığına dikkati çekerek, "Yerin altındayken savaş gerekçesi, yerin üstündeyken de barış gerekçesi haline gelen ham petrol ve doğalgaz şu anda bu noktalara geriledi. Üretici için bir tehdit ama bizim gibi tüketici ülkeler için de bu bir fırsattır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • msami 9 yıl önce Şikayet Et
    Şu petrol bitsinde kurtulalım artık! En büyük savaş sebeplerinden biri hiç şüphesiz.
    Cevapla
  • ilhan 9 yıl önce Şikayet Et
    evet sayın bakanım sakon fiyatları düşürmeyin elde edeceyiniz tasarrufla imfy kredi açarsınız
    Cevapla