Memur maaşı sorgulama ve E-bordro işlemleri

Türkiye'de milyonlarca memurun yaşadığı sorunlardan maaş sorgulama, e-bordro gibi işlemleri kısaltmak için bu yazımızı okumalısınız.

Memur maaşı sorgulama ve E-bordro işlemleri
Memur maaşı sorgulama ve E-bordro işlemleri
GİRİŞ 17.10.2014 17:50 GÜNCELLEME 21.10.2014 11:25

E-Bordro ( Muhasebat), sigorta kapsamında çalışmakta olan kişilerin 1 ay boyunca; aldıkları ücreti, mesai durumunu, primlerini, almış olduğu ikramiyeyi ve hak ettiği tazminat gibi çeşitli kazanç türlerinin işverence kesilmesi ve işvereninde belli bir oran ödemesiyle oluşan belgedir. Daha net açıklamak gerekirse çalışan işçilerden kesilen oranları ve işverenin üzerine düşen ödeme oranlarının gösterildiği detaylı bir belgedir. 

BORDRO'DA YER ALAN ÖNEMLİ BİLGİLER

Bordroların içerisinde detaylı bir şekilde sigorta kesintileri, vergi kesintileri, AGİ’ler, mesai, ikramiye ve avans gibi çeşitli ödeme bilgisi yer almaktadır. Bordro tüm çalışanları çok yakından ilgilendiren önemli bir belgedir. Bir çok kanuni davada delil niteliği taşırken, banka kredilerinde teminat olarak gösterilebilir.

E- bordro sistemi, online alana taşınarak tüm çalışanların ihtiyaç duydukları bordrolarına her an ulaşabilmelerine olanak sağlamıştır. Çalıştıkları için Kamu kurumlarına gitmeye vakti olmayan tüm çalışanlar, bulundukları yerden veya mesai saatleri dışında da bordrolarını kolayca alabileceklerdir.

E - BORDRO MAAŞ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

E BORDRO MEMUR MAAŞI SORGULAMA 

E-Bordro Memur Maaşı Sorgulama işlemi, için e- bordo sisteminin web adresine girilmesi yeterlidir. Tüm memur ve kamu çalışanları 7/24 saat, diledikleri yerden kamu kurumuna gitmeye gerek kalmaksızın maaş ve bordrolarını kolayca sorgulayabiliyorlar. Maliye bakanlığı tarafından hayata geçirilen sistem sayesinde; memurlar bu sistem ile maaş ve e-bordro sorgulamalarını kolayca ve dakikalar içerisinde yapabiliyorlar. Her ay için hak ettikleri maaş ve bordro bilgilerini görebiliyor ve gereken durumlarında işlemleri için kullanabiliyorlar.

E-bordro siteminden yaralanırken; iki aya ait bordrolarınızı kolayca ekranda görebilirsiniz. Sistem üzerinde bir hata oluşması durumunda Maliye Bakanlığına bildirilmesi istenilmektedir. E-bordro sistemi ile resmi kurum kapısına giderek kuyruk beklemek, kuruma girdikten sonra sadece bir bordro için birçok imza prosedürü için dolaşmanıza artık gerek yok. Sadece saniyeler içerisinde dilediğiniz anlarda bir küçük tık ile tüm maaş ve bordo bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Memur olarak çalışan tüm kişiler, iki aya ait maaş bordrolarını excel formatında alabilecek ve bordroları üzerinde;isim, soy isim, unvan, hizmet sınıfı, kadro bilgileri ve özlük bilgileri birçok bilgilerini görebilecekler.

E BORDRO ÇIKARMA

Memur statüsünde görev alan tüm kamu çalışanları, bordrolarını kolay, kısa ve pratik bir yöntem olan online şekilde kolayca çıkarabilecekler. Hem de zaman veya mekanın önemi olmaksızın. Mesai saatleri içerisinde kamu kurumuna gitme derdi olmaksızın. Çeşitli nedenlerden dolayı bordronuza ihtiyaç duyduğunuzda sadece bir tık ile https://ebordro.muhasebat.gov.tr/Bordro/ adresine girerek bordronuzu çıkartabilirsiniz. E-Bordro Çıkarma, artık bu kadar kolay ve basit çıkarma işlemi artık sizlere ait.7 /24 aktif olan sistem sayesinde dilediğiniz zamanlarda bordronuzun çıktısını alarak mahkemelerde delil veya banka kredisi başvurunuz için kolayca kullanabilirsiniz.

Kamu çalışanları, artık bordrolarını çok kolay ve hızlı bir şekilde Maliye Bakanlığı’nın hizmete sunmuş olduğu e- bordro sistemi üzerinden kolayca alabilecekler. Belki bir kredi çekmekte kullanacağınız bordronuz için resmi kuruma gitmenize artık gerek yok. Müsait olduğunuz anlarda istediğiniz sayı adetince https://ebordro.muhasebat.gov.tr adresi üzerinden bordronuzu çıkarmak için T.C. Kimlik numarası, Memuriyet Sicil Numarası, Emekli Sicil Numarası, yıl, Ay ve İstihdam Tipi gibi istenen tüm bilgileri sisteme eksiksizce girerek karşınızda bordro dökümünüzü görebilirsiniz Tek yapmanız gereken “Yazdır” butonuna basmanız ve e-bordronuzu Çıkarmanız olacaktır.

E-bordro çıkarma işleminde dikkat edilmesi gereken zaman aralığı, her ayın 15’i ila 30’ u arasının olduğudur. Bu tarihler arasında güncel ve son bordrolarınızı görebilirsiniz. Diğer tarihlerde son bordronuz sisteme yüklenmemiş olacaktır.