45 Milyar dolarlık imza

Azerbaycan'da, Güney Kafkas Doğalgaz Boru Hattı'nın temel atma töreni düzenlendi.

45 Milyar dolarlık imza
45 Milyar dolarlık imza
GİRİŞ 20.09.2014 13:37 GÜNCELLEME 21.09.2014 09:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

45 milyar dolarlık Güney Kafkas Doğalgaz Koridoru, Şahdeniz 2 projesi kapsamında üretilen doğalgazı Türkiye ve Avrupa'ya taşıyacak. Tören için Bakü'ye giden Başbakan Ahmet Davutoğlu ise IŞİD'in rehin tuttuğu Musul Konsolosluğu çalışanlarının serbest kalması üzerine Türkiye'ye geri dönmüştü.

Azerbaycan'da, Güney Kafkas Doğalgaz Boru Hattı'nın temel atma töreni düzenlendi.
      
Başkent Bakü yakınlarındaki Sangaçal Terminali'nde düzenlenen törene Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Karadağ Başbakanı Milo Çukanovic ve diğer yetkililer katıldı. Törende Türkiye'yi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız temsil etti.
      
Törende hatta döşenecek ilk borunun üzerine imzalarını atan Aliyev ve diğer yetkililer, temele indirilen borunun üzerine toprak attı.

Tören sonrasında bir televizyon kanalına kısa açıklamada bulunan Aliyev, projenin, Avrupa'nın enerji haritasını değiştireceğini söyledi. Tüm ülkelerin projenin gerçekleşmesi için çalıştığını belirten Aliyev, projenin kendi ülkesi için de büyük önem taşıdığını belirterek şöyle konuştu:
      
"Doğalgazımızı dünya piyasalarına çıkararak ek gelir elde edeceğiz. Avrupa ülkeleri de yeni enerji kaynağı elde edecek. Bu asrın projesidir. Yüzyıl boyunca bize yetecek. 20 yıl önce başlatılan enerji politikası bizi bugüne getirdi. O zaman belirlediğimiz strateji sayesinde bugünkü duruma gelindi. Tüm ülkeler takım halinde çalışacak. Burada kaybeden taraf yok. Herkes kazanacak."

ŞAHDENİZ 2 DOĞALGAZI TÜRKİYE VE AVRUPA'YA TAŞINACAK
      


45 milyar dolarlık Güney Kafkas Doğalgaz Koridoru, Şahdeniz 2 projesi kapsamında üretilen doğalgazı Türkiye ve Avrupa'ya taşıyacak. Bakü-Tifli-Ceyhan Petrol Boru hattı ile aynı güzergahtan geçecek olan yeni boru hattı, Türkiye'de Trans Anadolu Boru  Hattı (TANAP) ile birleşecek.  Doğalgaz, Türkiye'den Avrupa'ya ise Trans Adriyatik Boru hattı ile taşınacak.

"BARIŞ VE İSTİKRAR GETİRECEK"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki enerji projelerinin sadece bölgeye değil, geniş bir coğrafyaya barış ve istikrar getirecek projeler olduğunu söyledi.



 

YORUMLAR 2
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz Yahudi İttifakı ve Papalı Haçlıların İpini Çekip Dizini Kıran Ulu Hakan Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Hanın Torunu Üç Kıta Yedi Denizin Başkomutanı, Osmanlı Payitahtının Velihatı, Evladı Osmanlı,Yeni ve Tam Bağımsız Büyük Süper Güç Yeni Türkiye,nin Seçilmiş Devlet Başkanı, Uzun Adam Recep Tayyip Erdoğan,ı Anlamak Her Şeyi Anlamak Olacaktır !
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    rehinede olmadı ölmedi yaralı gelmedi diyenler şimdi rusa koşun ne millet ama bu kadar hasta beyin içimizde ve hala büyüyoruz ekonomi battı diyor bir uyduruk telefona 2500 tl veriyoruz:)) ekonomi battı ama hala tatillere uçakla gidiyoruz :))
    Cevapla