MÜSİAD'dan yeri otomobil hamlesi

MÜSİAD yerli otomobilin üretilmesi için tüm sosyal tarafların katılımıyla 18 Ekim'de Kocaeli'de otomotiv şurası düzenleyecek.

MÜSİAD'dan yeri otomobil hamlesi
MÜSİAD'dan yeri otomobil hamlesi
GİRİŞ 14.09.2014 16:09 GÜNCELLEME 15.09.2014 10:01
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

MÜSİAD Otomotiv Sektör Kurulu Başkanı Cengiz Arslan, yerli otomobil üretiminin Türkiye'nin en önemli ideallerinden birisi olduğunu belirterek, büyüyen Türkiye'nin prestijine yakışan yerli bir otomobil markasına da sahip olması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin geçmişte yaşanan bazı sorunlar ve ihmaller nedeniyle fosil yakıtlı otomobil üretiminde rakiplerinin gerisinde kaldığını ifade eden Arslan, elektrikli otomobil konusunda rekabetin yeni başladığını, bundan dolayı Türkiye'nin bu konuda söz sahibi olma şansının bulunduğunu dile getirdi.

Arslan, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olma hedefi bulunan Türkiye'nin yerli bir otomobil üretmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye artık, kendine güven dahil her unsuru bünyesinde en üst düzeyde bulunduran bir ülke. Kazakistan 'Atilla' ismiyle kendi yerlisinin prototipini yapabiliyorsa, Türkiye de kendi 'babayiğitini" rahatlıkla yapabilir" diye konuştu.

Yerli otomobil projesinin, bu işe gönül vermiş birkaç üreticiden ziyade devlet politikası ve desteğiyle hayata geçebileceğini vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"MÜSİAD olarak yerli otomobilin üretilmesini başından beri destekliyoruz. Bunun için de üyelerimizi her zaman yüreklendirdik. Zaman çok hızlı akıyor, yerli otomobil konusunda bir an önce somut adımların atılmasından yanayız. Bunun için de gelecek günlerde bir dizi eylem planını hayata geçireceğiz. Bunlardan ilki sosyal tarafların da katılımıyla 18 Ekim'de Kocaeli'de bir otomotiv şurası düzenleyeceğiz. Şurada, bilim adamından, bürokratına, üreticisinden pazarlamacısına akıl ve yürek birliği yaparak yerli otomobil için neler yapılabileceğini masaya yatıracağız. Buradan çıkacak sonuçla siyasilerden bu konuda daha kararlı adımlar atmasını isteyeceğiz."

"ETOX TECRÜBESİNDEN YARARLANILMALI"

Arslan, yerli otomobil konusunda yapılan her çalışmayı ve gayreti takdirle karşıladıklarını belirterek, "Bu konuda uzun yıllardan beri para ve emek harcayanlardan biri de Malkoçlar AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Malkoç. Kendisi 'Etox' marka ürünleriyle yerli otomobil konusunda önemli bir deneyime ulaştı. Kısıtlı imkanlarla sağlanan bu başarının takdir edilmesi ve elde edilen tecrübeden de bir şekilde yararlanılması lazım" dedi.

YORUMLAR 12
  • Abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Haymana bey, bu resimdeki raba ornek olarak konmus? eger bu arabayi sorarsaniz bu dodge markasi olma ihtimali vardir. Bazilari chevrolet arabannin simgesini de haca benzetirler...belki de oyle dir, gavurdan hersey beklenir)
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    artik dunya da turkiyede hizli degisiyor ve bize 1 degil 2 marka gerek yani A markasi altinda B markasi olucak A markasi ust sinif kaliteli turk zevkini yansitir iken B markasi buna gucu yetmeyenleri de dusunecek ucuz segmentte arac uretmeli fosil yakitli serilerinde yerli olmayan motor kulanip maliyeti dusurur iken asil AR-GE yi alternatif yakitli araclarda yapmalilar misal bor baz li araclar ile ugrasilmali su an piyasada bi acik var turkiye buyuk bi sansi 8 yil once jaguar i almayarak kacirdi 1.5 milyar a hint li oldu jaguar amma bugun uretilecek arac yepyeni biseyler sunmali ki dunyanin dikkatini ceksin yoksa yuzlerce marka icinde yok olup gider
    Cevapla
  • alat 9 yıl önce Şikayet Et
    müsiad yaparsa yerli olabilir, gerisi yaş.
    Cevapla
  • Sadece Tepki 9 yıl önce Şikayet Et
    Müsiad bu işin altına elini U-ZAT-MAZ..U-ZA-TA-MAZ...Yapamaz,çünkü onların büyükbaş üyelerinin bu milletle,bu devlete ait hayırlı işlerle asla ve kata işleri olmaz.Tüsiad neyse,onlar da aynı..Aralarına karışmış,emellerini bilmeyen bir kaç garibim anadolu esnafı vardır ama genelde asla ve kata millet yararına iş yapmazlar.Toplanıyoruz,toplandık,toplanacağız derken bir bakarsınız 2020 gelmiş ve hala biz konuşuyor oluruz.
    Cevapla
  • çevik 9 yıl önce Şikayet Et
    Petrole 20 yıl gibi bir tarih biçiliyor. Bitmeden üretime başlarız inşallah!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle