Ankara Emniyeti’nde ‘Büyük Abi’ incelemesi

17 ve 25 Aralık sürecinin ardından Ankara Emniyeti’nde de ‘Büyük Abi’ incelemesi başlatıldı.

Ankara Emniyeti’nde  ‘Büyük Abi’ incelemesi
Ankara Emniyeti’nde ‘Büyük Abi’ incelemesi
GİRİŞ 10.09.2014 09:45 GÜNCELLEME 10.09.2014 09:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce, 17 ve 25 Aralık sürecinin ardından teşkilatın çeşitli birimlerinde başlatılan soruşturmalar çerçevesinde Ankara Emniyeti’nde de ‘Büyük Abi’ incelemesi başlatıldı. Ankara’da yürütülen çete soruşturması çerçevesinde tutuklanan polis memuru S.A.’nın emniyette verdiği ifadede, kendisinin birlikte çalıştığı polislerden bazılarının, Ankara’daki bir doktordan talimat aldıklarını öne sürmesi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü müfettiş görevlendirip inceleme başlattı. S.A., şubede çalışan bazı amirlerin, polislere ait aidiyet numaralarını kullanarak yasa dışı telefon dinlemesi yaptıklarını iddia etti.

Ankara’da geçtiğimiz günlerde polisle girdiği çatışmada öldürülen  Bülent Aramaz’ın adamı olan Kadir İnan’la bağlantısı olduğu gerekçesiyle tutuklanan S.A.’nın ifadesinde verdiği bilgiler üzerine Emniyet Genel Müdürülüğü’nce iki polis başmüfettişi görevlendirildiği ortaya çıktı. Bir süredir hakkında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan Bülent Aramaz’a yönelik soruşturmayı yürüten Ankara Emniyeti, Aramaz’ın yakın adamı Kadir İnan’la bağlantısı olan bir polisi tespit etti.

ARACINI ÇALDIRDI

Emniyet teşkilatında organize suç örgütleriyle mücadeleyi yürüten Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde telefon dinlemelerini gerçekleştiren teknik büroda görev yapan S.A.’nın, İnan’a yardım yaptığı belirlendi. Emniyet’e ait resmi bir aracın yedek anahtarlarını İnan’a teslim ederek Keçiören’de park halindeyken çalınmasını sağlayan S.A.’nın devlete ait bir telsizi İnan’a verdiği ortaya çıkarıldı.

TALİMAT DOKTORDAN

Halen cezaevindeki İnan’ın tutuklanmadan önceki döneminde, araç ve telsizin yanı sıra, çelik yelek verdiği belirlenen polis S.A.’nın, Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde yürütülen bazı soruşturmalara ait belgeleri de İnan’a aktardığı saptandı. Şüpheli S.A., 4 hafta önce gözaltına alındı. Avukat gözetiminde verdiği ifadesinde, şubedeki takip ekiplerinde görev yaptığı dönemde, Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun’un yanı sıra, başka bir soruşturma kapsamında TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ı izlediğini anlatan S.A.’nın, birlikte görev yaptığı bazı müdürlerin Ankara’daki bir doktordan talimat aldıklarını açıkladı.

22 KİŞİNİN ADINI VERDİ

Doktor N.A. ile bağlantısı bulunan müdür ve amirlerin N.A.’dan gelen talimatları uyguladığını öne süren S.A.’nın, ifadesinde “şubeye personel alımından tutun, tüm konular bu şahıs tarafından müdürlere emir olarak gelir. Bu şahsın talimatları tüm birimlerin tüm yetkililerince uygulanır” dediği öğrenildi. Polis S.A.’nın, söz konusu doktor N.A. ile bağlantısı olduğunu belirttiği 22 kişinin ismini verdiği ortaya çıktı.  Polis memuru S.A.’nın tutuklanmasıyla birlikte genişletilen soruşturmanın idari boyutuna Emniyet Genel Müdürlüğü el koydu. S.A.’nın ifadesinde yer alan iddiaları incelemek için görevlendirilen iki polis başmüfettişi geçen hafta emniyete giderek çalışmalarına başladı. Müfettişlerin, tutuklu polis memuru S.A.’nın, organize suç örgütüyle bağlantılarının yanısıra ifadesinde açıkladığı “doktordan talimat alan polisler”le ilgili de soruşturma yürüttüğü öğrenildi.

Kaynak: Milliyet

YORUMLAR 3
  • alp042 9 yıl önce Şikayet Et
    İNANDIRICILIĞI KAYBOLMAK MI ?. Yorumun birinde inandırıcılığının kaybolduğu söylenmiş yaşlarının kaç olmasını bekliyordunuz 89,90 mı acaba ? ...Eğer bu adamların basında abi savcılar,hakimler,amirler olursa tabi ki her istediklerini yaparlar. Senin gibilerin de ruhu duymaz. 30,40 polis demişin onuda araştırın en az 2500 tanesinin bu işin içinde olduğu söyleniyor. Kaldı ki 30 40 tane amir bile bu işleri her türlü yapar. Devlet polise sınırsız yetki vermiş yargıyı'da arkasına alırsa her türlü istediğini yapar. Bu kişiler sadece bu hükümet değil, bundan sonra ki her hükümet için tehlikelidir. Arıca iş adamları içinde büyük tehlike arz ediyor. İlerde bu durumlar çok net ortaya çıkacak herkes görecek.
    Cevapla
  • orhan koksal 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin inandırıcılığı kaybolmaya başladı. Bütün bunlar olurken sorumlular ne iş yapıyordu? Maç mı izliyordu. Bundan hiç bir şey çıkmaz. Aylardır parelel yapı paralel yapı denip duruldu. Çıka çıka yaşları 25-40 arası 30-40 polise operasyon yapıldı. Bunlarmı hükümeti devirecek? Polis memuru amirinden habersiz garajdan araba çıkarabilir mi? Bu işin inandırıcılığı kaybolmaya başladı.
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    doktor nerede ?. yurt dışında seminere mi gitmiş:) vah benim ülkeme
    Cevapla