Erbakan'dan Altay'a motor

Erbakan'ı öncülük ettiği, Türkiye’nin önde gelen traktör ve dizel motor üreticisi Tümosan, yerli tank projesi Altay’a motor geliştirecek.

Erbakan'dan Altay'a motor
Erbakan'dan Altay'a motor
GİRİŞ 15.08.2014 00:15 GÜNCELLEME 15.08.2014 01:11
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Erbakan'ı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı iken 1975 yılında çıkarttırdığı kararnameyle kuruluşuna öncülük ettiği, Türkiye’nin önde gelen traktör ve dizel motor üreticisi Tümosan, yerli tank projesi Altay’a dizel motor geliştirecek.

Temeli merhum Erbakan tarafından atılan, kuruluşundan bu yana pek çok motor ve traktör projesi geliştiren, aynı zamanda bunların üretimini de yapan Tümosan, yerli tank projesi Altay’a da güç verecek.

SÖZLEŞME İÇİN GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Şirketten yapılan açıklamada, Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin, teklif değerlendirmelerini tamamlayarak Altay Tankı Güç Geliştirme Projesi için Tümosan’la sözleşme görüşmelerine başlanması kararı verdiği bildirildi. Proje için Tümosan’ın, en kısa sürede, en uygun fiyat ve en fazla yerli katkıyla projeyi gerçekleştirmeyi taahhüt ettiği belirtildi.

SÜREÇ NELER GETİRECEK?

Şirket, tank motorları ve güç iletim sistemlerinin tasarım, geliştirme, prototip üretimi ve tanka entegre edilmesi süreçlerini gerçekleştirecek. Tümosan, geliştirme sürecinde 1500 BG tank motorları da dahil, 300-1600 BG aralığında dizel motor ve hidromekanik transmisyon tasarım yeteneğine sahip olacak.

YILLIK 75 BİN DİZEL MOTOR KAPASİTESİ 

2004’te Albayrak Grubu şirketlerinden Alçelik’in satın aldığı Tümosan, yıllık 45 bin traktör ve 75 bin dizel motor üretim kapasitesine sahip.

 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 13
  • ENES 9 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem Başaran. Tabii ki merhum Erbakan Hoca`mızın da hocası ,kendilerine bu motor fabrikasının kurulmasını söyleyen Merhum Mehmet Zahit KOTKU HOCAEFENDI`yi de unutmamak lazım. Allah cümlesine rahmet eylesin, şefaatlerine ermeyi nasip eylesin.
    Cevapla
  • Sütçü İmam Torunu 9 yıl önce Şikayet Et
    Hocam. Nur içinde yat Erbakan Hocam. Kıymetini daha iyi anlıyoruz. Öğrencilerin de boş durmuyorlar çalışıyorlar daha da çok çalışacaklar. Güzel günler yakın inşallah
    Cevapla
  • CEVAT ADIYOK 9 yıl önce Şikayet Et
    ERBAKAN HOCA NIN DEĞERİ SONRADAN ANLAŞILDI !. bu tür çalışmaları desteklemeli , yanında olmalıyız..antifrizi bulan değerli erbakan hocamız gibi butür projeler ile ülkemize hizmet etmiş veya eden insanlarımızın üzerine titremeliyiz. kendisi ebedi alemde olmasına rağmen hayırları hala sürüyor..rabbim bizlere de nasip etsin ..eskiden yerli malı yurdun malı !! diye sınıflarımızda gün yapılırdı , bunun tekrar tam uygulanabilir halde canlandırılmasında fayda var...
    Cevapla
  • mahmut bayrak 9 yıl önce Şikayet Et
    SULTAN ABDULHAMİT'İ DE, MERHUM HOCAMIZI DA ANLAYAMADIK. 1960larda otomotiv için büyük emekler sarfettin. Ama anlayamadık. Yeni yeni gerekliliğinin farklılığına varıyoruz. Lider dediğin ileri görüşlü olmalı. İSMİ kendisinden sonra da yaşayabilmeli
    Cevapla
  • Ay Yıldız 9 yıl önce Şikayet Et
    HOCA.. Erbakan HOCA gerçek bir ilim erbabıydı, Allah Rahmet Eylesin (Âmin).
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle