Petrol şirketleri faaliyetlerini askıya aldı

IKBY bölgesindeki 7 uluslararası petrol şirketi, güvenlik sorunları nedeniyle faaliyetlerini askıya alma kararı aldı.

Petrol şirketleri faaliyetlerini askıya aldı
Petrol şirketleri faaliyetlerini askıya aldı
GİRİŞ 12.08.2014 20:40 GÜNCELLEME 12.08.2014 20:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) faaliyet gösteren 7 uluslararası petrol şirketi, Erbil kenti yakınlarında Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile peşmerge güçleri arasındaki çatışmalar ve ABD'nin IŞİD'e yönelik hava operasyonları nedeniyle faaliyetlerini askıya alma ve çalışanlarını tahliye etme kararı aldı.

 Abu Dabi Emirliği Ulusal Enerji Şirketi TAQA, Chevron, Exxon, Oryx, Genel Enerji, Afren ve Hess Corporation, IKBY'deki sorunlu bölgelerde üretimi durdurduklarını ve çalışanlarını tahliye etmeye başladıklarını duyurdu.

IKBY Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Hüseyin Ali Belu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, petrol üretimi yapan uluslararası şirketlerin ülke içi üretim ve gelirlerden pay almaya devam edeceğini, söz konusu şirketlerin ihracat için ayrılan üretimden de pay almalarını sağlamak için hükümetin incelemelerde bulunduğunu söyledi. 

IKBY'de petrol sahalarını işleten şirketler ve petrol saha hizmetlerini yapan şirketlerin Bakanlıkla koordinasyon kurmadan herhangi bir adım atmamaları çağrısında bulunan Belu, ''Böyle bir durumun şu anda gereksiz bir karmaşaya yol açabileceği'' uyarısını yaptı.

Belu, Bakanlığın Ceyhan Limanı üzerinden ihracata devam edeceğini  ve bölgedeki petrol şirketlerinin yatırım ve desteklerini memnuniyetle karşılayacağını vurguladı.

IKYB Doğal Kaynaklar Bakanlığı, IŞİD terör örgütünün petrol çıkarılan bölgelere ulaşamadığını, Türkiye'nin Ceyhan Limanı’na sevkiyatını devam ettiğini bildirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • SAMİMİYET 9 yıl önce Şikayet Et
    BU PETROLLERİN DEVAMI KUZEYDE AMA..!!!!. Demek istediğim şu: Musul'un kuzeyinde petrol yok deniyordu... Saddam devrildikten sonra SÖMÜRGECİLERİN petrol kuyuları sınırımıza dayandı. Hemde dünyanın en kaliteli petrolleri olarak... Örnek: TPAO'nun ERUH'ta açtığı petrol kuyusu!!!!! Rahmetli 11. Abdulhamit han 1809-1902 arası petrolleri keşfettirerek haritasını bile hazırlatmış... BİZİM MARİFETSİZLER HALA ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARAMAYA DEVAM ETSİNLER... Galiba sömürgeciler ÇIKARIRSA olacak gibi...
    Cevapla