Muhafazakar medyaya reklam ambargosu

TPAO'nun iştiraki Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım A.Ş yaptığı reklam ihalesiyle büyük bir skandala imza attı.

Muhafazakar medyaya reklam ambargosu
Muhafazakar medyaya reklam ambargosu
GİRİŞ 20.07.2014 12:31 GÜNCELLEME 20.07.2014 16:22
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

TPAO'nun iştiraki Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım A.Ş., yaptığı reklam ihalesine, içinde Kanal7, ÜlkeTV, Atv, Ahaber, 24tv, Haber7, BeyazTV, SKY360, gibi muhafazakar oldukları bilinen medya kuruluşlarını dahil etmedi.

Şirketin, tartışmalı bir şartname ile istedikleri televizyon ve radyolarla reklam ihalesi yaptığı öğrenildi. Pek çok TV kanalı ve radyonun yok sayıldığı şartnamenin bizzat şirketin Genel Müdürü Harun Şahbaz tarafından onaylandığı anlaşıldı.

Televizyon ve radyoların izlenme ve dinlenme oranlarının hiçe sayıldığı ihalede, reyting oranı bu kanallardan daha düşük olan kanalların alındığı dikkatlerden kaçmadı.

HAZIRLANAN REKLAM ŞARTNAMESİNDE REYTİNGLER HİÇE SAYILDI 

Şahbaz'ın reklam kararı aldıktan sonra kurum içinde bir reklam şartnamesi hazırlattığı öğrenildi. Bu şartnamede reklam verilecek yayın kuruluşlarının listesi de yer aldı. Hazırlanan listede yayın kuruluşları arasında ayrımcılık yapıldığı, reyting ve en çok izlenen kanallar gibi objektif kriterlere uyulmadığı görüldü. 

Radyo7 gibi Türkiye'de ilk 5'te olduğu bilinen ve dinleyici tarafından sıklıkla tercih edilen bu radyonun ihaleye alınmamış olması bu ihaledeki skandalı gözler önüne seriyor.

TVnet ve TGRT gibi reyting oranı daha düşük olan bu kanalların ihaleye alınması akıllara bu bir göz boyama taktiği mi? sorusunu getirdi.

Muhafazakar medyaya yapılan bu ambargonun sorumlusu TPAO'nun iştiraki Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım A.Ş'nin Genel Müdürü Harun Şahbaz mı? Değil ise bu kanallara uygulanan ambargonun sorumlusu kim, ve sebebi ne? Skandallarla dolu bu şartname neye göre hazırlandığı?

Bir an önce aydınlatılması gereken bu sorulara Türkiye Petrolleri'nin vereceği cevap merak ediliyor...

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 17
  • Murat BÖÇKÜN 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Petrollerinden şaşmam.. Ama yönetim değişsin... Devletin altını oyan bu şebeke her kurumdan temizlenmeli..
    Cevapla
  • Sadece Tepki 9 yıl önce Şikayet Et
    vay efemmmmm. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Kıdemli Proje Koordinatörü gibi afilli bri görevde iken,hiç bilmediği petrol işinin başına atanmış şimdi öğrendim.Ondan demek şirketin büyümemesi...Kıyamet alametlerinden birisi de" ehil olmayan insanların işbaşına gelmesiyle kopacağı" ..Allah bu millete ,millertini seven,layıkıyla görev yapan,bilmediği bilen,helal süt emmiş insanarın yönetimini nasip etsin....Devlete şu an bakıyorum da sanki uçuruma sürükleniyor son 100 yılıdr...(Kamer Genç buy memlekette AYM üyeliği yapmış bir adamken ben nasıl yarınları iyi görürüm)
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    paralel şebeke milli petrol şirketimizin altını oyuyor. türkiye petrolleri devlete ve millete ait bir şirket ve gelirleri de devletin ve milletin menfaatleri doğrultusunda harcanmalı. milli iradeyi temsil eden yayın kuruluşları reklam ambargosuna maruz kalır iken vesayetçi ve paralel anlayışı savunan televizyon kanallarının tercih edilmesi tam bir skandaldır. türkiye petrolleri paralel yapıya teslim edilemez, adil davranmayan paralel yapıdan temizlenmelidir ve kesinlikle boykot edilmemelidir. boykot edenler ve etmek isteyenler kesinlikle ecnebilere ve paralel yapıya hizmet eder.
    Cevapla
  • F. BAŞODA 9 yıl önce Şikayet Et
    Sadece belirli kuruluşlar ayırt edilmiş... Demekki Samanyolu ve takımı ile çalışıyorlar :) Siyaseti konularla ilgisi olabilir diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • yusuf KaRa 9 yıl önce Şikayet Et
    Bilirkisi.... Artik ben de Tpo dan yakit almam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle