Dolu ve sağanak, kiraz üreticisini vurdu

Bilecik'in Gölpazarı ilçesindeki kiraz üreticileri, dolu ve sağanaktan olumsuz etkilendi.

Dolu ve sağanak, kiraz üreticisini vurdu
Dolu ve sağanak, kiraz üreticisini vurdu
GİRİŞ 12.06.2014 14:33 GÜNCELLEME 12.06.2014 14:33

Bilecik Gölpazarı Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Ayhan Cihangirli, AA muhabirine, 32 kalibrelik kirazın dolu ve sağanak nedeniyle ağaçta kaldığını ve ihraç edemediklerini söyledi.

Kiraz yetiştiricisinin mağdur olduğunu ve yetkililerden destek beklediklerini belirten Cihangirli, "Birlik olarak yazdığımız dilekçeleri Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne verdik. İlçemizde 2 bin 500 çiftçimiz var. Soğuk, dolu ve sağanaktan dolayı kirazlarımız çatladı. Kirazlarda çatlaklar oluşunca, alıcı da gelmiyor" dedi.

Birlik Başkan Yardımcısı Ali Ünal ise yaklaşık 200 kilograma yakın kiraz bulunan bir ağaçtan, son yağışlardan dolayı 20 kilograma yakın meyve alınabildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Birlik üyelerimiz ve çiftçilerimiz, çok perişan. Tarım kredi ve bankalara borçlarımız var. Devletimizden borçların ertelenmesinde bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz. Kilogramını 6 liraya satacağımız kiraza şu anda 1,5 liraya alıcı bulamıyoruz. İlçede bin 500 tona yakın kiraz ihracatı yapılıp, bin tona yakın da iç piyasaya mal veriliyordu. Bugün kilogramı 6-8 lira arasında alıcı bulması gereken kirazımızı, 60 kuruşa meyve suyu için gönderiyoruz."

Ünal, öte yandan ilçede yaban domuzlarının da kiraz ağaçlarına hasar verdiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA