F-35 motoru için niyet mektubu imzalandı

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Pratt&Whitney (P&W) ile F-35 uçaklarının F-135 motorları için nihai montaj hattı ve bakım onarım tesislerinin Türkiye'de kurulmasına yönelik bir niyet mektubu imzaladı.

F-35 motoru için niyet mektubu imzalandı
F-35 motoru için niyet mektubu imzalandı
GİRİŞ 20.05.2014 19:22 GÜNCELLEME 20.05.2014 19:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

SSM'den yapılan açıklamada, söz konusu niyet mektubunun ABD hükümetinden gerekli onayların alınmasını takiben, P&W ile uzun dönemli işbirliğinin önemli bir kilometre taşı olacağı belirtildi.

Niyet mektubunun Türkiye'nin Müşterek Taarruz Uçağı Programı'na olan taahhüdünün yanında, Pratt&Whitney'nin Türkiye'ye olan güvenini de gösterdiği belirtilen açıklamada, şu ifadeye yer verildi:

"Türkiye, F-16 Programı ile birlikte jet motoru montajı ve bakım onarım faaliyetlerinde süregelen bir tecrübe kazanmış olup bu deneyimini Müşterek Taarruz Uçağı Programı'na aktararak programa yarar sağlamaya yönelik uzun vadeli bir vizyona sahiptir. Ülkemiz, kurulacak kabiliyetlerin her iki taraf için de yarar sağlayacağına inanmakta olup çalışmaların bu niyet mektubu ile hızlanarak söz konusu kabiliyetlerin kurulumuyla sonuçlanacağını temenni etmektedir. Türkiye'nin ana hedefi, kurulacak bu kabiliyetler aracılığıyla, F-135 motorlarının nihai montajını gerçekleştirmek ve bölgedeki F-35 kullanıcılarına hizmet vererek programa fayda sağlamaktır."

Türkiye'nin, Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) Programı'na konsept tasarım evresinde dahil olduğu ve "sistem geliştirme ve gösterim evresi" ile "üretim, destek ve sürekli iyileştirme" evrelerinde de projeye ortak ülke olarak katıldığı kaydedilen açıklamada, 100 adetten oluşması öngörülen F-35 filosu için ilk 2 uçağın siparişinin Savunma Sanayii İcra Komitesi ile verildiği hatırlatıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Bekir Sağlam 9 yıl önce Şikayet Et
    KANMAYALIM!. Bunlar bir oyun bence geçmişte olduğu gibi, ülkenin savunma sanayiinin geliştiği bu zamanda montaj sanayiine feda etmeyelim kazanımlarımızı akıllı olmak lazım KULLANILAN OLMAYALIM bir kez de biz kullanalım.
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Aslında vermesi gerek biz kopyalayamıyoruz ABD bunu biliyor . mesela çine vermez, onlar hemen aynısını yapar !
    Cevapla
  • halkınta kendisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Nereden nereye.... Devletimiz bizim herşeyimiz, devletimizi bu güce getiren Rabbimin izni ile Recep Tayyip Erdoğan'dır. Allah razı olsun başbakanım...
    Cevapla
  • hasan ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Turizm bölgesinde bir sürü motor var. nerde bu millet nerde bu devlet çok kızlar ukrayna kırgızistan gürcistan gibi ülkelerden gelip motor oluyorlar.nereye takarsan tak .onlarda hep ithal mal aynı ha bu motor ha o motor ikiside motor
    Cevapla
  • Asabi Adam 9 yıl önce Şikayet Et
    isteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü kara.. . saygılar..
    Cevapla