THY'den bu yılın ilk çeyreğinde rekor gelir!

Türk Hava Yolları'nın (THY) satışları, bu yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43 oranında artarak 5,1 milyar TL olarak gerçekleşti.

THY'den bu yılın ilk çeyreğinde rekor gelir!
THY'den bu yılın ilk çeyreğinde rekor gelir!
GİRİŞ 09.05.2014 22:00 GÜNCELLEME 10.05.2014 05:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

THY'den yapılan açıklamaya göre, THY mevsim ve kur etkisi nedeniyle, bütçe öngörüleri ile de paralel olarak, ilk çeyrekte 226 milyon TL net zarar yaptı. Arz Edilen Koltuk Kilometre'deki (AKK) yüzde 21 artış da birim gelirler üzerinde bir miktar baskı meydana getirdi.

YOLCU SAYISI YÜZDE 20 ARTTI

Yılın ilk çeyreğinde 12 milyon yolcu taşıyan THY'nin yolcu sayısı yüzde 20 artıp, yolcu doluluk oranı da yüzde 78 oldu. Dıştan dışa transfer yolcu sayısının toplam dış hat yolcu içerisindeki payı geçen yılın aynı dönemine göre 6 puan artarak yüzde 46'ya ulaştı.

Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) tarafından yayınlanan istatistiklere göre aynı dönemde global havacılık sektörü AKK'da yüzde 5,8, Ücretli yolcu km'de (ÜYK) ise yüzde 5,6 oranında büyüdü.

FİLODA TOPLAM 249 UÇAK BULUNUYOR

Verilen bilgilere göre, THY bugün itibariyle 45 iç hat, 206 dış hat olmak üzere dünya üzerinde 106 ülkede 248 şehir ve 251 havalimanına uçuş gerçekleştiriyor. Avrupa'nın en genç filolarından birine sahip olan THY'nin filosunda 193 dar gövde, 47 geniş gövde ve 9 kargo olmak üzere toplam 249 uçak bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Kamil CANDAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Kotil Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım da Başbakan Yardımcısı Olmalı!. Bu güzide insanlarımız mutlaka göreve getirilmeli. Rabbim hepsinden razı olsun sayılarını artırsın. Amin...
    Cevapla
  • anton kanton 9 yıl önce Şikayet Et
    KARGO taşımacılığına DA ağırlık vermeliyiz. 9 adet kargo uçağı bu sayı tatmin edici değil karayı havaya çevirmeliyiz.
    Cevapla
  • anton kanton 9 yıl önce Şikayet Et
    MaşAllah nazar göz dil değmesin . yoksa dostlar Gauck larlar.
    Cevapla