THY Brüksel'den uçuşlarına başladı

Türk Hava Yolları (THY), Brüksel Havalimanı'ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na ilk seferini gerçekleştirdi.T

THY Brüksel'den uçuşlarına başladı
THY Brüksel'den uçuşlarına başladı
GİRİŞ 08.05.2014 21:28 GÜNCELLEME 08.05.2014 21:28

THY'nin tarifeli olarak saat 16.10'da kalkış yapması planlanan TK1946 sefer sayılı ilk seferiyle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na gidecek yolcular ve turizm acente temsilcileri için kokteyl düzenlendi. İlk uçuşun başlaması dolayısıyla Brüksel Havalimanı'ndaki etkinlikte THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Brüksel Havalimanı CEO'su Arnaud Feist, Sabiha Gökçen Havalimanı CEO'su Gökhan Buğday pasta kesti.

Kokteylde konuşan Kotil, Sabiha Gökçen'e Brüksel'den ilk uçuşu gerçekleştireceklerini belirterek, haftanın hergünü seferin olacağını söyledi.

Kotil, şunları kaydetti:

"Bu sayı, inşallah daha sonra ikiye üçe çıkacak. Bildiğiniz gibi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda günde beş seferimiz vardı, altıncısı geliyor buraya. Sabiha Gökçen de çok başarılı bir havalimanı, ikinci pistinde yapılacağını öğrendik. Sabiha Gökçen'in hizmet verdiği İzmit ve Bursa'nın kocaman endüstri bölgesi var. Bu açıdan ayrı bir İstanbul'a uçmuş gibi olacağız, hayırlı uğurlu olsun. Sabiha Gökçen'e ve bütün Türkiye'nin havacılarına başarılar diliyoruz.''

KAYNAK: AA