Yapımı 50 yıldır gündemdeydi ve sonunda bitti!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'ın Gercüş ilçesinde yapımı tamamlanan 480 metre uzunluğundaki Kantar Köprüsü'nde incelemede bulundu.

Yapımı 50 yıldır gündemdeydi ve sonunda bitti!
Yapımı 50 yıldır gündemdeydi ve sonunda bitti!
GİRİŞ 08.05.2014 18:17 GÜNCELLEME 09.05.2014 00:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Beraberinde Vali Yılmaz Arslan ve AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile Toplu Konut İdaresince (TOKİ) emekliler için Kuyubaşı köyünde yaptırılan konut inşaatını gezen Bakan Şimşek, "Türkiye'de TOKİ adam gibi işini takip edecek, müteahhit de adam gibi iş yapacak. Yapımı yüzde 10 oranında tamamlanan bin 472 konut sayesinde burası adeta ilçe olacak" dedi.

BATMAN-MARDİN ARASI 50 KM KISALDI

Batman-Mardin arası Kantar Köprüsü ile 50 km kısaldı. 45 köy, Kayapınar Beldesi, Savur İlçesi burayı kullanacak

Daha sonra Gercüş ilçesine geçen Bakan Şimşek, Kantar köyünde Dicle Nehri üzerinde yapımı tamamlanan 480 metre uzunluğundaki köprüde inceleme yaptı.

Şimşek, 480 metre uzunluğunda, 60 metre yüksekliğindeki köprünün yapımının 50 yıldır gündemde olduğunu işaret ederek, köprünün tamamlanması nedeniyle sevinçli olduklarını kaydetti.

Gazetecilerin emlak vergisi konusunda Maliye Bakanlığının çalışma yapıp yapmadığına ilişkin sorusu üzerine Şimşek, bu verginin belediyeler tarafından toplandığını söyledi.

Şimşek, bu konuda belediyelerin keyfi uygulamalarının olduğunu dile getirerek, "Birçok şeyi etkilediği içim matrahının saptanması gerekir. Bu nedenle yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile çalışma yapmamız gerekir ancak henüz o noktada değiliz" ifadesini kullandı.

50 yıl beklediler yeni üzerinden geçtiler
GALERİYE GİT
KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • abdullah karaturk 9 yıl önce Şikayet Et
    Hizmet Ak Partiden oylar PKK'ya.... ..........
    Cevapla
  • Yıldırım Aksu 9 yıl önce Şikayet Et
    Yozgatlı. Yozgatlı arkadaş, yıllardır insanların canlı canlı asit kuyularına atıldığı, binlerce insanın fail mechul cinayetlerde hayatını kaybettiği, köylerin yakılıp insanların zorunlu göçe zorlandığı, her türlü zulüm, baskı ve eziyete maruz kalan Batman ve güneydoğu hiç aklınıza gelmedi. Yer altından petrol fışkıran, Mehmet Şimşek gibi Cunhuriyet tarihinin en başarılı maliye bakanını bağrından çıkaran Batman'a 70 yıl sonra bir köprü yapılmış onu da kıskanıp çok görüyorsunuz ya size bir şey demiyorum. Allah adildir acele etmez . Herkes hak ettiğini er geç her iki cihanda görecektir.Cumanız mubarek olsun
    Cevapla
  • hüseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    HAYIRLI OLSUN,DARISI YOZGAT LI KARDEŞLERİMİZE. Bu ülkenin ihtiyaçlarına derman olanlara rabbimizde yardımcı olsun.Yıllar önce BOĞAZ KÖPRÜSÜNE HAYIR diyen zihniyet nire KANTAR KÖPRÜSÜ ile milletimin ızdırabına çare üreten hizmet erbabı nire.YOZGATlı kardeşimiz bizede demiş inşaallah tez zamanda sizlerde daha iyisinie sahip olursunuz.CUMANIZ MÜBAREK OLSUN.
    Cevapla
  • ahat duran 9 yıl önce Şikayet Et
    Açıklama. Benim memleketim Yozgat güneydoğudan daha içler acısı halde. Ne yapılıyorsa güneydoğuya...
    Cevapla