Küba ambargosu ABD'li turisti durduramadı

ABD'nin 1960 yılından bu yana ambargo uyguladığı Küba'yı bu yılın ilk 3 ayında 170 binden fazla Amerikalının ziyaret ettiği belirtildi.

Küba ambargosu ABD'li turisti durduramadı
Küba ambargosu ABD'li turisti durduramadı
GİRİŞ 08.05.2014 08:58 GÜNCELLEME 08.05.2014 08:58

Açıklanan son turist kayıtları, Küba'yı ziyaret eden Amerikalı sayısının 2014'ün ilk çeyreğinde 170 bini aştığını ortaya koydu. Bunların büyük bölümünü, ABD'de yaşayan Küba asıllı Amerikalıların oluşturduğu belirtildi. 2013 yılında yaklaşık 600 bin olan ziyaretçi sayısının bu yıl sonunda 700 bine ulaşması bekleniyor. Ortalama 3 bin dolardan fazla harcama yapan turistler, Küba ekonomisinin en önemli gelir kaynağını oluşturuyor.

TÜRK TURİST SAYISINDA ARTIŞ BEKLENİYOR
Küba'ya turist gönderen ülkelerin başında ise bir milyondan fazla kişi ile Kanada geliyor. Kanada'nın ardından listede ikinci sırada yer alan ABD'yi İngiltere ve Almanya izliyor. Türk Hava Yolları'nın Küba'ya başlatmayı planladığı seferlerin, ülkeye giden Türk turist sayısında önemli bir artışa yol açması bekleniyor.

Kahve, müzik, puro, rom, eski Amerikan otomobilleri ve Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan pek çok bölgesiyle ilgi gören Küba, ziyaretçilere Afrika, İspanyol ve Meksika kültürünün harmanlanmış halini sunuyor. Turistlerin en fazla ziyaret ettiği yerlerin başında ise Havana geliyor.

KAYNAK: AA