Taarruz Uçağı Projesi'nde ilk sipariş kararı

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Müşterek Taarruz Uçağı Projesi kapsamında 2018 yılında teslim alınması planlanan ilk 2 uçağın sipariş edilmesini kararlaştırdı.

Taarruz Uçağı Projesi'nde ilk sipariş kararı
Taarruz Uçağı Projesi'nde ilk sipariş kararı
GİRİŞ 06.05.2014 20:46 GÜNCELLEME 07.05.2014 00:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İcra Komitesi, gündeminde yer alan konuları görüşmek ve ilgili kararları almak amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Savunma Sanayii Müsteşarlığında toplandı. Toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Toplantının ardından yapılan basın açıklamasına göre, Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) Projesi kapsamında 2018 yılında teslim alınması planlanan ilk 2 uçağın sipariş edilmesine karar verildi.

GÖKTÜRK YENİLEME UYDULARI

Göktürk Yenileme Uyduları Projesi kapsamında ön tasarım aşamasına ilişkin olarak TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanması kararlaştırıldı.

LOJİSTİK GEMİ PROJESİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Lojistik Destek Gemisi Projesi kapsamında Selah Makine ve Gemicilik Endüstri Ticaret AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanacak.

Yeni Sualtı Taarruz Timleri Harekatı için İntikal Botu Projesi kapsamında Ares Tersanecilik Sanayi ve Ticaret AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanması kararlaştırıldı.

MİLGEM PROJESİ

MİLGEM Projesi üçüncü ve dördüncü gemi ana tahrik sisteminin tedariki için Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanması kararlaştırıldı.

MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ

Ayrıca, toplantıda komiteye Milli Piyade Tüfeği Geliştirilmesi Projesi'nin son durumuna ilişkin ve Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi kapsamında yürütülen sözleşme görüşmelerinin geldiği aşama hakkında bilgilendirme sunumları yapıldı.

Öte yandan, teklif değerlendirme çalışmaları tamamlanan projelerde yüklenici firmalar ile sözleşme imzalamak üzere Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkili kılındı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • SİNAN SEFEROĞLU 9 yıl önce Şikayet Et
    abdurrahim çokgüngör kardeşe. (Ehl-i kitab [Yahudi ve Hıristiyan] olsun, müşrik olsun bütün kâfirler, muhakkak Cehennemdedir, orada ebedi kalırlar. Onlar yaratıkların en kötüsüdür.) [Beyyine 6] (Kâfirlerin cami yapmaları ve diğer bütün [iyi] işleri, boşa gidecek, Cehennemde sonsuz kalacaklar.) [Tevbe 17] "Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." (Mâide Sûresi, 5:51) tavi burad adost edinmeyin derken veli önder amir edinmeyin onlara benzemeyin onlar gibi yaşamayın manaları vardır. en doğrusunu Allah u teala bilir. gavurdur hepsi cehennnemliktir. ayetlerle tefsirlerle açık olan birşeyi ehli kitap olarak açıklayıp üstünü örtmek büyük günah olur. bozdukları bir kitaba uyarak cennete gidemezler üstelik kuran ı kerim i inkar eden hiç giremez adı kafirdir işte açık. değişmiş bozulmuş bir matematik formulüyle sınavı geçemezsin.
    Cevapla
  • ömer kara 9 yıl önce Şikayet Et
    Caferi Tayyar kardeşime. Tamamen katılıyorum. Türkiye'nin bir an önce füze savunma sistemini kurması gerekiyor. Bizde farkındayız ki bazı dengeler var. Ülkemiz Çin ile imzaları atmakta zorlanıyor. Ama bilmeliyizki bu kadar üzerine geliyorlarsa bu konunun, demekki bu sistem bizim dönüm noktamız olacak. Rabbim İslam topluluklarını güçlü kılsın.
    Cevapla
  • caferi tayyar 9 yıl önce Şikayet Et
    Insallah hayirli olur. Ama. Bu ucak cok pahalli.. bakimi da pahalli olucak. F-35A: US$153.1 million Tanesi su an icin 153 milyon dolar.. F16 lar ise.. F-16C/D: US$18.8 million (1998 dollars) BU DEMEKKI bir f35 parasina yaklasik 7 tane f16 alabiliyorsun. Tamam envanterimize gelismis ucak olarak girsin ama kesinlikle 10 taneden fazla alinmamali. en azindan su an icin. Bizim turkiye olarak en buyuk eksigimiz uzun menzilli gelismis fuze savunma sistemimizin olmamasi. . Su an Cin ile pazarliklar yapiliyor, alinacak tamam ama.. 150 milyon dolar tek bir fuzeyle dusebilecek bir ucak icin cok fazla.. F35 icin tamamen hayal kirikligi diyen askeri uzmanlar var.. Durum boyle olunca.. insan uzuluyor acaba dogru mu yapiyoruz diye.. Biz su an f35 lere sahip olsak bile suriyeye bile saldiramayiz o ucaklarla.. suriyenin savunma sistemi o ucaklari tuzla buz eder.. 150 milyon dolar cope.. Mesela yalniz kalsak ve bir ulkbize savas acsa 1000 tanede ucagimiz olsa bos. fuze savunma sistemin olmadiktan sonra isin zor
    Cevapla
  • Abdürrahim Çokgüngör 9 yıl önce Şikayet Et
    H.Necmi Coşkun bu tayyareler var ya…... Necmi Kardeşimiz unutma ki elin gavuru dediğin ehl-i kitaptır. Sonra NATO müttefikimizdir. Sonra her gavurun her sıfatı gavur olması gerekmez. İyileri de var. Bakarsın bir gün hayra vesile olurlar. Hava gücündeki uçakları sen yapmadın değil mi? Bediüzzaman, askeri tayyareleri görünce dua edermiş. Bir gün bir talebesine “Kardeşim bu tayyareleri görüyor musun” demiş. “Bir gün İslam alemine çok büyük hizmet görecekler. Ben onlara çok dua ediyorum” deyip müjdesini vermiş. Bediüzzaman kahin ve falcı değildi. Müteşabih bir rivayeti tevilen söylemiş olmalı. Ki onun kaynakları Kur’an ve Hadis’tir. Öyleyse o dualara biz de katılalım. Dualar bilindiği gibi sözlü ve fiili. Eh sözlüye şimdi fiili dua yani işe girişilerek başlanmış. Mü’minun Suresinde “Dua ediniz ki cevab vereyim” ayeti varken hatta birkaç ayet sonra dahi “Ona yönelerek yalnız ona dua edin” denilirken neticeyi O’na bırakalım.
    Cevapla
  • GOK YELELİ AGOP 9 yıl önce Şikayet Et
    AMERİKA DA Kİ MALUM ŞAHSIN GİTMEYECEK GÖRÜNTÜDÜR !. Bugünkü yazısında Aşık Mahzuni Şeriften gönderme yapıp "Zalimin zulmü varsa, mazlumun da Allah'ı var, Bugün halka cevretmek kolay, yarın Hakk'ın divanı var" şeklinde yazıp kendini aklayacağını sanan önüne çıkana dava açan Amerika sakini şahsın hiç hoşuna gitmeyecek olan haberdir (!) boş geçmez bir davada bana açar artık :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle