Tanrıkulu, doludan etkilenen bölgede inceleme yaptı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde hafta sonu etkili olan dolunun yol açtığı zararın karşılanması gerektiğini söyledi.

Tanrıkulu, doludan etkilenen bölgede inceleme yaptı
Tanrıkulu, doludan etkilenen bölgede inceleme yaptı
GİRİŞ 01.05.2014 17:00 GÜNCELLEME 01.05.2014 17:00

Tanrıkulu, Kemalpaşa Ziraat Odasını ziyaret ederek üyeler ve Kemalpaşa Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Hüsnü Teoman'dan zararın boyutları hakkında bilgi aldı. Burada açıklamalarda bulunan Tanrıkulu, çiftçi temsilcilerinin taleplerinin Ankara'da takipçisi olacaklarını belirtti.

Yağışın özellikle kiraz üreticilerine büyük zarar verdiğine dikkati çeken Tanrıkulu, "Doludan etkilenen çiftçilerin zararının karşılanması için takipçi olacağız. Don olayından zarar gören kaysı ve fındık üreticileri için yapılanlar Kemalpaşa'da yağıştan etkilenen üreticiler için de hayata geçirilmelidir" dedi.

Kemalpaşa Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Hüsnü Teoman ise ilçede 40 bin dönüm alanın yağıştan etkilendiğini kaydederek, "Bu yıl 90-100 bin ton rekolte bekliyorduk. Büyük bölümü yok oldu, 40 bin ton ürün ancak alınabilecek. Çiftçinin önümüzdeki seneye hazırlanması için kredi borçlarının ertelenmesi başta olmak üzere, gübre ilaç gibi desteklerin verilmesi gerekiyor" dedi.

KAYNAK: AA