Elektrik tüketimini artıran iki büyük etken

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Barış Sanlı, sevilen diziler ve önemli futbol karşılaşmalarında elektrik tüketiminin arttığını bildirdi.

Elektrik tüketimini artıran iki büyük etken
Elektrik tüketimini artıran iki büyük etken
GİRİŞ 30.04.2014 10:59 GÜNCELLEME 30.04.2014 10:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gediz Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nce düzenlenen "Enerji Çalıştayı"na konuşmacı olarak katılan Sanlı, Türkiye'nin elektrik tüketimini anı anına takip ettiklerini istatistiklerden ilginç sonuçlar çıktığını ifade etti. "Kurtlar Vadisi", "Muhteşem Yüzyıl" gibi sevilen diziler ile futbol karşılaşmalarının yayın saatlerinde tüketimin arttığına işaret eden Sanlı, şunları kaydetti:

"Bu dizilerin ekrana geldiği akşamlar TV kullanımından kaynaklı tüketim ortalamanın epey üstüne çıkıyor. Hele Şampiyonlar Ligi karşılaşmaları varsa maç sonrası yorumlar bile izleniyor, sabahın ilk saatlerine kadar elektrik kullanımı azalmıyor. Şebeke yükünü artıran bu durumlara karşı deneyimlerimiz ışığında önceden hazırlıklı olduğumuz için herhangi bir sorun yaşanmıyor. Bir de tüketimi düşüren faktörler var. Mesela fabrikaların çay molası verdiğini önümüzdeki rakamlardan anlayabiliyoruz. Cuma namazı vaktinde de tüketim 2 bin megavat gibi ciddi miktarda azalıyor. Elektrik tüketiminin en aza indiği dönem ise dini bayramlar, 36 bin megavattan 15 bin megavata kadar geriliyor. Çünkü insanlar bir araya gelince kullanım azalıyor."

Çalıştayda ayrıca enerji alanında faaliyet gösteren bazı şirketlerin üst düzey yöneticileri ile akademisyenler sunum yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Hüsamettin YALÇIN 9 yıl önce Şikayet Et
    görün. görün işte dinimizin faydalarını saçma sapan dizileri seyrederken boş yere elektrik harcıyoruz
    Cevapla