Bozburun Deniz Hudut Kapısı açılıyor

Deniz Hudut Kapısı Nisan sonuna gelinmesine rağmen açılmaması turizmcilerle denizcileri tedirgin etti.

Bozburun Deniz Hudut Kapısı açılıyor
Bozburun Deniz Hudut Kapısı açılıyor
GİRİŞ 23.04.2014 10:28 GÜNCELLEME 23.04.2014 10:28

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nin mahalleye dönüştürülen Bozburun Beldesi'ndeki deniz hudut kapısının kapatılacağı iddiaları asılsız çıktı. Kapının gecikmeli olarak 1 Mayıs'ta açılacağı bildirildi.

16 Nisan 2010 tarihinde törenle Nisan-Kasım aylarında hizmet vermek üzere Bozburun Deniz Hudut Kapısı törenle açıldı. Deniz hudut kapısı, başta Bozburun esnafı olmak üzere yat sahiplerinin de yüzünü güldürdü. Özellikle Sömbeki (Simi) Adası'na olan 9 millik mesafe ile en yakın çıkış kapısı konumunda olması buraya ilgiyi daha çok arttırdı. Bozburun'un Marmaris'e 45 kilometre olması gümrük kapısının burada açılması için tercih sebebi oldu.

Geçen yıla kadar Bozburun Deniz Hudut Kapısı bu şekilde hizmet verirken geçen yıl bir ay gecikmeli açıldı. Bu yıl da Nisan sonuna gelinmesine rağmen hudut kapısının açılmaması turizmcilerle denizcileri tedirgin etti.

Bozburun Mahallesi Muhtarı Duran Güleç, deniz hudut kapısının ne zaman açılacağı konusunda Marmaris Kaymakamlığı ile görüştü. Gümrük Müdürlüğü yetkililerinin bu yıl da Gümrük Kapısı'nın geçen yıl olduğu gibi 1 Mayıs'ta açılacağını bildirdiğini anlatan Muhtar Güleç, "Bekliyoruz" dedi.

Geçen yıl, Bozburun Deniz Hudut Kapısı'ndan 1443'ü yabancı bayraklı toplam 2 bin 880 tekne geçiş yaparken gelen yolcu sayısı 16 bin 569 olarak gerçekleşti.

KAYNAK: DHA