Bakan Eker: Antalya dünyaya örnek olacak

Antalya'da 2016 yılında yapılacak EXPO Fuarı'nın sergi alanındaki hizmet binası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in katılımıyla hizmete girdi.

Bakan Eker: Antalya dünyaya örnek olacak
Bakan Eker: Antalya dünyaya örnek olacak
GİRİŞ 20.04.2014 12:56 GÜNCELLEME 20.04.2014 15:05

Aksu İlçesi'ndeki EXPO alanında gerçekleştirilen törene Bakan Eker'in yanı sıra, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani ile 23 Nisan dolayısıyla çeşitli ülkelerden Antalya'ya gelen çocuklar, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı.

ANTALYA DÜNYAYA EMSAL TEŞKİL EDECEK

Törende konuşan Bakan Eker, Türkiye'nin ilk EXPO'su için Antalya'yı tercih etmelerinin sebepsiz olmadığını kaydetti. EXPO ile ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini dile getiren Bakan Eker, "23 Nisan 2016'da Antalya dünyaya emsal teşkil edecek, örnek teşkil edecek muhteşem bir etkinliğin açılışına sahip olacak. Altyapı çalışmaları hızla sürüyor. EXPO alanı iki dere arasında yer alıyor, bu konuyla ilgili sedde çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. İzolasyon yapıldı, yol üstü çalışmaları yapılıyor" dedi.

AĞAÇ DİKİM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

EXPO alanında bina yapım çalışmalarının da devam ettiğini aktaran Bakan Eker, "Burada eski pamuk üretme istasyonunun binası için 2 milyon liraya yakın para ayırdık ki EXPO alanında bir merkezimiz olsun dedik. Ağaçların bir kısmının EXPO alanındaki yerleri, projeye uygun olarak geçen zaman içerisinde değişti. Projemiz bitti. Yani projenin 1100 dönümlük alan üzerine nasıl yerleşeceğine ait bir tasavvurumuz var artık" diye konuştu.

ŞAKAYIK KÜLTÜR VARLIKLARI ARASINDA MÜSTESNA

EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği 'şakayık'ın Antalya'daki kültür varlıkları arasında müstesna yerini aldığını kaydeden Bakan Eker, "Hisarçandır Köyü bölgesinde, 40 dekarlık alanda doğal ortamda şakayık çiçeği var. Şakayık çiçeği Antalya EXPO'nun sembol çiçeği. Bununla ilgili proje unsurları, altyapı hızla devam ediyor. Bugün de bu binayı açmak suretiyle bir aşama daha kaydetmiş oluyoruz" dedi.

EXPO HEM FIRSAT HEM İMTİHAN

Dünyadaki 187 ülkeye EXPO'ya katılım için davet mektupları gönderildiğini ve şu an için 38'inden cevap geldiğini aktaran Bakan Eker, önümüzdeki aylarda bu sayının daha da artmasını beklediklerini vurguladı. EXPO'nun Antalya ve Türkiye için önemli bir fırsat, aynı zamanda bir imtihan olduğuna dikkati çeken Bakan Eker, bütün kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve tüm Antalya'nın bu konuda seferber olduğunu dile getirdi.

23 Nisan 2016 tarihinde başlayacak 'Çiçek ve Çocuk' temalı EXPO ile Antalya'ya kalıcı eserler kazandırılacağını da belirten Bakan Eker, 1100 dönüm alanda muhteşem eserler yapılacağını kaydetti.

ÇOCUKLARA HEDİYELER VERDİ

Konuşmaların ardından Bakan Eker ve beraberindekiler, EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı Hizmet binasının kurdelesini kesti. Bakan Eker binanın hizmete açılması dolayısıyla girişe, 'Hizmet binamız Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından hizmete açılmıştır' yazılı plaket çaktı. Sonrasında binayı gezen Bakan Eker, 23 Nisan kapsamında yurtdışından gelen çocukların hediyelerini kabul etti, onlara çeşitli hediyeler verdi. Bu sırada Bulgaristan'dan gelen bir öğrenci Bakan Eker'e 'Bereket Şarkısı'nı seslendirdi. Bakan Eker, ardından EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın Yönetim Kurulu Toplantısı'na başkanlık etti.