Erik ve çağla yüz güldürdü

Mersin'in Mut ilçesinde geçen yıl turfanda eriğin kilosu 1,5 ila 3 TL'den satılırken, bu yıl ise 5 ila 12 TL'den ve kayısı çağlası da 2,5 ila 3 TL'den alıcı buluyor.

Erik ve çağla yüz güldürdü
Erik ve çağla yüz güldürdü
GİRİŞ 05.04.2014 10:40 GÜNCELLEME 05.04.2014 10:40

Mersin'in Mut ilçesinde verim ve kalitesi artan turfanda eriğin kilosu 5 ila 12 TL arasında değişirken, kayısı çağlası da 2,5 ila 3 TL'den alıcı buluyor.

İlçe genelinde yaklaşık 15 bin dönüm araziden 40 bin ton rekolte beklediklerini söyleyen Mut Belediye Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, "Bu yıl fiyatlar çok iyi. Kaliteli erik üreten üreticimiz emeğinin karşılığını alıyor. Sezonun bu şekilde tamamlanması halinde erik ve kayısı çağlası üreticisini sevindirecek" dedi.

Acar, geçen yıl turfanda eriğin kilosunu 1,5 ila 3 TL'den sattıklarını, bu yıl ise 5 ila 12 TL'den ve kayısı çağlasının da 2,5 ila 3 TL'den alıcı bulduğunu belirterek, halden günlük Ankara, İzmir, İstanbul ve Mersin illerindeki marketlere toplam 250 ila 300 ton arasında erik gönderdiklerini kaydetti.

Komisyoncu tüccar Ramazan Altın, “erik ve kayısı çağlası fiyatlarının iyi olması Kayısı fiyatlarına yansır buda demektir ki bu yıl kayısı fiyatları da üreticinin yüzünü güldürecek” dedi.

Fiyatlardan memnun olan üreticiler, "Bu yıl kalite erik ve kayısı çağlası üretiminin meyvesini fazlasıyla almaktayız. İnşallah bu yıl bereketli bir yıl olacak " dediler.

KAYNAK: İHA