THY yönetimine iki yeni üye

Türk Hava Yolları'nda (THY) geçtiğimiz günlerde istifa eden iki yönetim kurulu üyesinin yerine atamalar yapıldı. Buna göre Mehmet Nuri Yazıcı ve ve Prof. Dr. Cemal Şanlı'dan boşalan iki koltuğa Yatırım Destek Ajansı Başkanı İlker Aycı ve Avukat Arzu Akalın atandı.

THY yönetimine iki yeni üye
THY yönetimine iki yeni üye
GİRİŞ 04.04.2014 15:35 GÜNCELLEME 04.04.2014 15:35

THY'den yapılan açıklamada, söz konusu kararların bugün yapılan toplantıda alındığı, ayrıca halen yönetim kurulu üyesi olan Prof. Dr. Mecit EŞ' in Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili olarak atanmasının kararlaştırıldığı kaydedildi.

1971 İstanbul doğumlu olan İlker Aycı, 1994 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden, 1997 yılında ise Marmara Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programından mezun oldu. İş hayatına 1994 yılında başlayan Aycı, Kurtsan İlaçları A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Universal Dış Ticaret A.Ş. şirketlerindeki çeşitli görevlerin ardından 2005 ve 2006 yılları arasında Başak Sigorta A.Ş., 2006 ve 2011 yılları arasında Güneş Sigorta A.Ş. Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi, 2011 yılı Ocak ayında Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı'na atandı.

THY'DE 2 SÜRPRİZ İSTİFA

Aynı zamanda, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, DEİK Türk-Çin İş Konseyi, Vakıf Emeklilik A.Ş. ve VakıfBank Güneş Sigorta Spor Kulübü (2008 Avrupa Challenge Cup Şampiyonu) gibi kurumlarda yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık gibi görevler de üstlenmiş olan Aycı, evli ve bir çocuk babası.

İŞTE THY'NİN MEVCUT YÖNETİM KURULU

Hamdi Topçu
Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı

Doç. Dr. Temel Kotil
Genel Müdür, Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi

İsmail Gerçek
Yönetim Kurulu Üyesi

Muzaffer Akpınar
Yönetim Kurulu Üyesi

Mehmet Büyükekşi
Yönetim Kurulu Üyesi

Naci Ağbal
Yönetim Kurulu Üyesi

Prof. Dr. Mecit Eş
Yönetim Kurulu Üyesi

İlker Aycı
Yönetim Kurulu Üyesi

Avukat Arzu Akalın
Yönetim Kurulu Üyesi