İŞKUR 131 bin işsizi meslek sahibi yaptı

İŞKUR'un düzenlemiş olduğu kurs ve programlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İŞKUR 131 bin işsizi meslek sahibi yaptı
İŞKUR 131 bin işsizi meslek sahibi yaptı
GİRİŞ 04.04.2014 09:55 GÜNCELLEME 04.04.2014 09:55

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, kurumun 2013 yılında düzenlediği mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları sayesinde 131 bin 249 işsize meslek öğrettiklerini ve 63 bin 660 işsize de mesleki deneyim kazandırdığını bildirdi.

Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, işsizlerin mesleki niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla İŞKUR'un düzenlemiş olduğu kurs ve programlara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

2013 yılında 6 bin 96 mesleki eğitim kursu, 24 bin 379 işbaşı eğitim programı düzenlediklerini ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:

"İşverenlerden gelen talepleri incelediğimizde en büyük eksikliğin mesleki bilgi, tecrübe ve beceri eksikliği olduğunu görüyoruz. Bu nedenle kurumumuza kayıtlı işsizleri nitelikleri uygun mesleklerde eğiterek istihdama hazır hale getiriyoruz. Mesleki bilgisi olmakla birlikte iş deneyimi olmayan işsizlerimize ise düzenlediğimiz işbaşı eğitim programlarıyla tecrübe kazandırıyoruz. İŞKUR, 2013 yılında düzenlediği mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları sayesinde 131 bin 249 işsize meslek öğretti ve 63 bin 660 işsize de mesleki deneyim kazandırdı. İŞKUR olarak işgücü piyasasında arz ve talebin doğru eşleşmesi ve eksikliklerin giderilmesi için 2014 yılında aktif işgücü hizmetleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz kurs ve programlara devam edeceğiz."

Yazıcı, mesleki bilgisi ve tecrübesi olmayan tüm işsizlere çağrıda bulunarak mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarına katılmak için İŞKUR'a başvurmalarını isteyerek, açıklamasında "Mesleki eğitim alan ve işbaşı eğitim programlarına katılan kişilerin genel sağlık sigortasının yanı sıra iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primlerini kurum olarak karşılıyoruz. Kursiyerlerimize ve katılımcılara kurslara ve programlara katıldıkları her fiili gün için kursiyer zaruri gideri ödüyoruz. Mesleki eğitim kurslarına katılanlara katılım sağladıkları her fiili gün için 20 lira, işbaşı eğitim programlarına katılanlara ise 25 lira ödeme yapıyoruz" bilgisine yer verdi.

KAYNAK: AA