Işık: Arzumuz, teknoloji düzeyimizi yükseltmek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Arzumuz, teknoloji düzeyimizi de inşallah üretimde yükseltmek ve ihracatımızı daha da fazla arttırmak" dedi.

Işık: Arzumuz, teknoloji düzeyimizi yükseltmek
Işık: Arzumuz, teknoloji düzeyimizi yükseltmek
GİRİŞ 25.03.2014 14:50 GÜNCELLEME 25.03.2014 14:50

Başiskele ilçesinde karton fabrikasını ziyaret eden Işık, tabildot sırasına girip işçilerle yemek yedi.

Yemek sonrasında işçilere hitap eden Işık, üretimin Türkiye'nin en önemli gücü olduğunu ifade ederek, işçilerin emeğinin ülkenin değeri anlamına geldiğini söyledi.

Bakan olduktan sonra fabrika ziyaretlerinde işçilerle yemek yemeye özen gösterdiğini belirten Işık, "Üretmezseniz, yatırım yapmazsanız, ürettiğinizi satmaz ve istihdam sağlamazsanız ülkenizin kalıcı, sürdürülebilir kalkınma yaşaması mümkün değil" ifadesini kullandı.

Işık, Türkiye'nin kalkınmasını sürdürdüğünü dile getirerek, "Türkiye'de ciddi bir hareket var. Bugün Türkiye, 36 milyar dolardan aldığı ihracatını 152 milyar dolar seviyesine yükseltti. 2023 hedefimiz, 500 milyar dolar... Onun için daha fazla üretim, yatırım, ihracata ihtiyacımız var. Bunun anlamı şu, 'daha fazla istihdam ve daha fazla insanın evine ekmek götürmesi, iş ve aş sahibi olması' demektir" şeklinde konuştu.

"Teknoloji düzeyimizi üretimde ve ihracatta yükseltmek istiyoruz"

Fabrikanın genel müdür ve yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı görüşmede, 60 bin tonluk yeni kapasitenin devreye alınacak olmasının kendisini memnun ettiğini aktaran Işık, üretimin artmasının istihdamın da artması anlamına geldiğine işaret etti.

Işık, "Arzumuz, teknoloji düzeyimizi de inşallah üretimde yükseltmek ve ihracatımızı daha da fazla arttırmak" diyerek, 2002'de Kocaeli'de 271 bin aktif sigortalı olduğunu, bugün bu sayının 521 bine yükseldiğini anlattı.

Kocaeli'de istihdamı daha da arttırmak istediklerini ifade eden Işık, 2023 hedefi olan yüzde 5'in altındaki işsizlik oranını Kocaeli'de önceden yakalamak istediklerini söyledi.

Konuşmanın ardından Işık, fabrikayı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

KAYNAK: AA