Turkcell ve Avea'dan yalanlama

Turkcell ve Avea, iletişim trafik bilgilerinin silindiği iddiasını yalanladı.

Turkcell ve Avea'dan yalanlama
Turkcell ve Avea'dan yalanlama
GİRİŞ 21.03.2014 14:29 GÜNCELLEME 21.03.2014 14:30

Turkcell: "Tarafımıza ilgili otoritelerden trafik bilgilerinin silinmesi yönünde bir talimat gelmedi"

Turkcell, basında iletişim trafik bilgi kayıtlarının silindiğine yönelik iddialara ilişkin, "Tarafımıza ilgili otoritelerden trafik bilgilerinin silinmesi yönünde bir talimat gelmedi" açıklaması yaptı.

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Son dönemde bazı basın organlarında iletişim trafik bilgilerinin kayıtlarının silindiğine yönelik iddialar gündeme gelmiştir. Türkiye'de haberleşmenin ve kişisel bilgilerin güvenliği ve gizliliği, Anayasamız, ilgili mevzuat ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu düzenlemeleriyle korunmaktadır. Şirketimiz de bu yasal düzenlemelere uygun olarak hareket etmektedir. Bu kapsamda, BTK'nın dün yaptığı açıklamada da belirttiği üzere, tarafımıza ilgili otoritelerden trafik bilgilerinin silinmesi yönünde bir talimat gelmediğini kamuoyuna saygıyla duyururuz."

AVEA: "YÜKÜMLÜLÜK ŞİRKETİMİZCE HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ HASSASİYETLE YERİNE GETİRİLMEKTEDİR"

Avea, GSM operatörlerinden bir kısım iletişim trafik kayıtlarının silinmesinin talep edildiği iddialarına ilişkin, "İletişim trafik kayıtlarının yasayla belirlenen çerçeve içerisinde tutulması ve saklanması yükümlülüğü, şirketimizce her zaman olduğu gibi hassasiyetle yerine getirilmektedir" açıklamasını yaptı.

Avea'dan yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Son dönemde basın yayın organlarında yer alan, GSM operatörlerinden bir kısım iletişim trafik kayıtlarının silinmesinin talep edildiği yönündeki iddialara istinaden kamuoyunu bilgilendirmek isteriz. Şirketimize bu kapsamda herhangi bir talep ulaşmamış olup bu yönde bir işlem de gerçekleştirilmemiştir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) da böyle bir talebin olmadığı yönünde, dün bir duyuru yaparak konuya açıklık getirmiştir. İletişim trafik kayıtlarının yasayla belirlenen çerçeve içerisinde tutulması ve saklanması yükümlülüğü, şirketimizce her zaman olduğu gibi hassasiyetle yerine getirilmektedir. Konuyu bilgilerinize sunar, ilgi ve hassasiyetiniz için teşekkür ederiz."

Kaynak: Sabah

Muhabir: Zeynep Duyar
Yayınlayan: Zekeriya Gülün