Tivnikli'den 'ses kaydı' açıklaması

Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli internete düşen ses kayıtları ve hakkındaki suçlamalar ile ilgili konuştu. 1.5 yıl dinlendiğini ifade eden Tivnikli, "Birkaç masum tapenin arasına 30 tane yorum yazmışlar" dedi.

Tivnikli'den 'ses kaydı' açıklaması
Tivnikli'den 'ses kaydı' açıklaması
GİRİŞ 04.03.2014 13:45 GÜNCELLEME 04.03.2014 16:05

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen 25 Aralık soruşturması kapsamında ifade veren iş adamı Abdullah Tivnikli, hakkındaki suçlamalara ilişkin, "Dinleyenler 1,5 sene dinlemişler hiçbir şey bulamamışlar, 'nasıl suç oluştururuz?' diye birkaç masum tapenin arasına 30 tane yorum yazmışlar. İsterdim ki bir belgesi olsun. Delillerle bunun desteklenmesi lazım. Hiçbir delil veya belge gösterilmiyor" dedi.

Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tivnikli, soruşturmaya ilişkin hakkında çıkan iddialarla ilgili soruları yanıtladı.

ATV-Sabah satışına ilişkin çıkan iddiaları "hukuk garabeti" olarak nitelendiren Tivnikli, "ATV-Sabah satışıyla bir ilgimiz yok. Bize zaten fezlekede isnat edilen böyle bir şey yok. Bu nereden çıktı? Biz yurt dışından kurumsal müşterilerimize finansman temin ediyoruz. ATV-Sabah'ı almaya çalışan gruplar da bize finansman için müracaat etti. 'Kendi müesseselerimizden finansman veremeyiz ama sizi yurt dışında finansman verebilecek yerlere yönlendirebiliriz'. Hatta tapelerde de bu şekilde yer alıyor" diye konuştu.

" 3 SATIRLIK TAPE, 30 SATIR YORUM"

Tivnikli, bu tip görüşmelere bakıldığı zaman, yatırımcıyı yurt dışına yönlendirdikleri veya banka-evrak işlerinin olduğunun ortaya çıktığını ifade ederek, "Bu kadar açık ses kayıtları olmasına rağmen oturmuşlar, aralara, 3 satırlık tapelere 30 satır 'şöyle olmuştur' diye yazmışlar" dedi.

"1.5 SENE DİNLEMİŞLER BİR ŞEY BULAMAMIŞLAR"

Halkbank'a ait olduğu iddia edilen araziyle ilgili sorulara da yanıt veren iş adamı Tivnikli, "Dinleyenler 1,5 sene dinlemişler hiçbir şey bulamamışlar, 'nasıl suç oluştururuz?' diye birkaç masum tapenin arasına 30 tane yorum yazmışlar. İsterdim ki bir belgesi olsun. Delillerle bunun desteklenmesi lazım. Hiçbir delil veya belge gösterilmiyor" diye konuştu.

Tivnikli, kendileri savcılığa gitmeden önce, tapelerin yorumlarla birlikte internette herkese açık şekilde dolaştığını söyleyerek, şöyle devam etti:

"Biz de bize sorulacak konulardan biri de Halkbank arsa meselesidir diye düşündük. Hukukçu arkadaşlarım buna çalıştı. Adliyeye gittik ve savcıya anlattık. Halkbank olayı tam hukuk garabeti. İlgili arkadaşlar zahmet edip bu konudaki belgeleri inceleselerdi, orada bizi suçlayacaklarına bize haksızlık yapıldığını göreceklerdi. Arazi Halkbank'a ait değil ancak bankanın hissesi var. Bankanın temlik edilmesi için üç ayrı girişim yapılıyor. Dördüncü olarak da biz alıyoruz. Arazinin satışı için bir iflas masası kuruluyor ve burada da arazi sahibinin talebi ile pazarlık usulüyle satış yapılıyor. O gün yapılan satış gazetelerde ilan edilmesine rağmen hiçbir firma katılmıyor. İhaleye katılan tek firma olarak araziyi alıyoruz. Arazinin satışı gerçekleşti ancak 39 gün sonra elimize bir mahkeme kararı geldi. Bu karar, arsanın tapusunun iptalini bildiriyor. Bunu araştırdıktan sonra iptale ilişkin karara gerekçe olan bir belgede sahte evrak düzenlendiğinin farkına varıyoruz. Bununla birlikte Yargıtay'a müracaat ettik. Yargıtay da yerel mahkemenin kararını bozuyor. Yargıtay'ın bozması üzerine dava yeniden görülüyor. 'Arsa skandalı' olarak sunulan meseleyi söz konusu tapelere yazan arkadaş bunu incelese, aslında bizim çok büyük haksızlığa uğradığımızı görürlerdi."

"HUKUKİ HAKLARIMIZI ARAYACAĞIZ"

Bu kadar özensiz hazırlanan ve çok sayıda klasör bulunan dosyada yarım saatte karar verildiğini, bu işlemleri gördüklerinde iyi niyet arayamayacaklarını söyleyen Tivnikli, "Tapelerle oynayarak bizlere suç isnat etmeye çalışmışlar. 'Bu tapelerden nasıl suç oluştururuz da ithamlarda bulunuruz'. Allah'ın izniyle mahcup olacağımız, 'ah keşke şu şimdi olmasaydı' diyecek bir şeyimiz yok. Alnımız ak. Bunları hazırlayanlar hakkında hukuki haklarımızı sonuna kadar arayacağız" diye konuştu.

"KIZININ OKUL ÜCRETİNİ ÖDEDİM"

Tivnikli, soruşturma kapsamında "mal varlığına el koyma" kararının kendilerine ulaşmadığını ancak basından duyduklarını, savcılığa itiraz etmek için başvurduklarını da belirtti.

İbrahim Kalın ile aralarında geçtiği iddia eden görüşmeleri de anlatan Tivnikli, Kalın'ı çocukluktan beri tanıdığını belirterek, şöyle devam etti:

"İbrahim Bey'in çocuğunun okul taksitlerini ödedim. Sadece onu değil birçok öğrenciye de burs veriyoruz. İbrahim Kalın ile bize isnat ettikleri suç, Başbakanlık'taki bazı işlerin takibi. Son yıllarda yatırım kararları Başbakanlığın onayından geçiyor. Bu bazen öngörülemeyecek süreler oluyor. Biz de yenilenebilir enerjiyle ilgili çeşitli bölgelere rüzgar ölçüm direkleri dikiyoruz, yani 10 bin liralık ölçüm direkleri. Bu direklerin onayları dahi Başbakanlık'tan geçiyor. Mesela bazı onaylar 9 ay sonra çıkabiliyor. Bunların normal bekleme süreleri geçince sorduk. Bunlar için müsteşarlığa da müracaat ettik, sonuç alamayınca müsteşarı da aradık. Bir rüzgar ölçüm direğinin bu kadar beklemesi normal değil. Herhalde oradaki yoğun trafik nedeniyle oluyor. 10 bin liralık bir şey için zaten İbrahim Kalın Bey'in görev alanında olmayan bir şeyde 'gecikmenin sebebi nedir?' diye sormak ve bunu bursla ilişkilendirmek insanlığa sığmaz. Saçma şeyler. Buldukları şey de bu işte. Şu rüzgar direği için tapeler yapıyorlar. Bunlar, iş adamının teşebbüs arzusunu kırıyor. Ben bu ülkenin dağına, taşına, direğine para yatırıyorum, 'bu ülkenin enerjisi artsın ve enerji ithalatımız azalsın' diyorum. Birileri de dinlemelerden suçu tespit etmek değil, dinlemelerle suç isnat etmeye çalışıyor."