Ramazan Bingöl, dünyaya açılıyor!

Yeme içme sektörü Türkiye'de olduğu gibi dünyada da fazlasıyla gündemi meşgul eder duruma geldi.

Ramazan Bingöl, dünyaya açılıyor!
Ramazan Bingöl, dünyaya açılıyor!
GİRİŞ 26.02.2014 11:37 GÜNCELLEME 26.02.2014 11:37

Her geçen gün markalara yenileri, farklı sektördeki büyük markaların bünyelerineyse restoranlar ekleniyor. Peki, ama neden?

Tüm bu soruların cevabı sektördeki önemli yatırımcılardan, İTO ve TOBB Gıda Meclisi Kafe, Restoran ve Lokantacıları temsilen Meclis üyeliği görevlerini de üstlenen Ramazan Bingöl'den geldi.

Büyük holding guruplar, yerli ve yabancı yatırımcıların sürekli restoran almaları ve gastronomi sektörüne yönelik yatırım yapmaları bu aralar sürekli gündemde. Ayrıca bu durum hem ekonomi hem de sektör açısından bu birçok soruyu beraberinde gündeme getiriyor. Bu gelişmelerin sonucunun ne olacağı, orta ölçekli restoran ve kafeleri nasıl etkileyeceği başlıca merak edilenler arasında.

Orta ve Küçük Lokantalar bitecek mi?

Birçok esnaf bu durumdan memnun değil. Rekabet gücü olmayan, gelişime ayak uyduramayanların böylesine büyük yatırımcılarla, mekânlarla baş etme ihtimali söz konusu değil çünkü. Her ne kadar durum böyle gibi görünse de Yeme içme sektörünün önemli yatırımcılarından, Ramazan Bingöl; Türk mutfağının gelişmesi ve büyümesi açısından iyi sonuçlar vereceğini söylüyor. İşletmelerin kurumsallaşması, profesyonelleşmesi, ekonominin kayıt altına alınması, sektörde yetişmiş eleman bulmaktaki sorunlarının çözülmesi ve birçok firmanın Türkiye ve dünyada marka olması açısından önemli olduğunu düşünüyor.

İTO ve TOBB Gıda Meclisi Kafe, Restoran ve Lokantacıları temsilen Meclis üyesi Ramazan Bingöl konuyla ilgili: “Bu tür gelişmeler yaşanırken, bu satın almalara geniş bir perspektif ten bakıldığında dünyada restoranlarımızın marka olması ve dünyanın birçok yerinde Türk mutfağının ve restoranların gelişmesi buna bağlı. Ancak bu aşamaları göz ardı eden, kendini geliştirmeyen yeniliklere kapalı birçok restoran maalesef ne rekabet edebilecek nede kendini kurtarma gücüne erişebilecek. Ve zamana yenilecekler.

Ramazan Bingöl Türkiye'den sonra Dünya'ya açılmak için görüşmelere devam ediyor

Her gün bir önceki günden daha iyi, kaliteli, lezzetli ürünler sunma derdinde olan, sektörsel gelişmeleri takip eden ve gelenekseli bozmadan yeniliklere ayak uyduran bizler zamanla büyümekle birlikte, Dünya markası olma yolunda da emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye'deki alkolsüz konseptimizi Orta Doğu ve dünyaya yayabilmek adına ortaklık görüşmeleri yapıyoruz. “ dedi.

Yaklaşık 40 bin kayıtlı işletmenin bulunduğu, bünyesinde 500 bin civarında personel bulunduran ve 20 milyar $ aşan cirosu ile yeme-içme sektörü gündemi bir hayli meşgul edecek gibi.