2. Abdulhamid'in haritasından petrol fışkırdı

Sultan 2. Abdulhamid'in 100 yıl önce bölgelere ayırdığı petrol haritası bugün Türkiye'ye yol gösteriyor.

2. Abdulhamid'in haritasından petrol fışkırdı
2. Abdulhamid'in haritasından petrol fışkırdı
GİRİŞ 06.02.2014 15:16 GÜNCELLEME 06.02.2014 15:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'de gravitesi en yüksek petrolün Eruh'ta bulunmasıyla gözler, Sultan 2. Abdulhamid'in 100 yıl önce 12. Bölge olarak işaret ettiği petrol haritasına çevrildi. Siirt Valisi Ahmet Aydın, haritada işaret edilen Siirt'in Eruh ve Pervari ilçesindeki alanlarda sondaj çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

MAYIS AYINDA 2. KUYU DA AÇILACAK

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Eruh ilçesi, Bayıryüzü köyünde yer alan Doğu Sadak-1 Petrol arama kuyusunda çıkan petrolün Sultan Abdulhamid'in 100 yıl önce hazırladığı petrol haritasındaki 12. Bölgede yer alması nedeniyle başka alanlarda da sondaj çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Aydın, "Bölgedeki petrol rezerv belirleme çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, inşallah mayıs ayında ikinci petrol kuyumuzda açılacak. Burada yaklaşık günde üretilen 70 varil ham petrolün, tankerlerle Batman TPAO'ya taşınıyor. Bölgede yine Eruh ilçemize bağlı Ormanardı köyünde sondaj çalışmaları devam ediyor. Yapılacak testler sonucu elde edilecek veriler doğrultusunda, yeni bir petrol kuyusunun açılmasını ümit ediyorum." dedi.

"İNGİLİZ VE AMERİKALILAR BU BÖLGEDEYDİ"

Bölgenin makus tarihinin değişeceğini ifade eden Vali Aydın, "Yaklaşık 35-40 yıl önce İngiliz ve Amerikan firmalarının bölgede petrol arama çalışmaları yaptıklarını biliyoruz. Geçmişte Pervari ilçemizde Doğan ve Sarıyaprak köylerinde petrol kuyusu açılmış, terör olayları ile rezerv miktarının tam tespit edilememesi gerekçe gösterilerek kapatılmış. 20-30 yıl önce çok ekonomik olmayabilir ama petrol fiyatındaki artışla petrol çıkarılması günümüzde son derece önemli. Bu kapsamda petrol arama çalışmalarına yeniden başlanmasında fayda olacaktır. Bu bölgede araştırma şirketleri ve TPAO tarafından araştırma yapılmasını bekliyoruz. Çözüm süreci ile oluşan huzur ortamıyla bölgemizdeki petrol yatakları ile zengin yer altı madenlerinin çıkarılarak, ülke ekonomisine katkı sağlaması için çalışmalar hızlandırılacaktır." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 1
  • fatih satılmıs 10 yıl önce Şikayet Et
    PETROL. petrol denizinin üzerinde oturdugumuzu herkes biliyor...buna gerçekten inanıyoruz...
    Cevapla