MÜSİAD Sinop'ta temsilcilik açtı

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Sinop'ta, Sinop E tipi Cezaevi'nde kalan mahkumların hazırladığı resim ve el ürünleri sergisinin açılışını yaptı, ardından MÜSİAD Sinop Temsilcilik açılışını gerçekleştirdi.

MÜSİAD Sinop'ta temsilcilik açtı
MÜSİAD Sinop'ta temsilcilik açtı
GİRİŞ 03.01.2014 16:30 GÜNCELLEME 03.01.2014 16:30

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 2014 Yılının ilk günlerinde, MÜSİAD Sinop Temsilciliğini açarak yurt içinde 70 noktada, yurt dışında 60 farklı ülkede olmak üzere 143 hizmet noktasına ulaştı. MÜSİAD Sinop Temsilciliği MÜSİAD Başkanı Nail Olpak'ın katılımlarıyla açıldı.

Sinop Temsilciliğinin açılısı dolayısıyla gerçekleştirilen törene Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, AK Parti Sinop Belediye Başkan Adayı Hamza İyice, MÜSİAD Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışın ardından gala programında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Türkiye'nin, 10 yıllık ekonomik ve sosyal kazanımlarının olumlu sonuçlarını, hep birlikte yaşadıklarını belirterek " Geriye baktığımızda, en önemli kazanımımızın da, huzur, güven ve pozitif istikrar olduğunu görüyoruz dedi" ve Ülkemizin geleceğine, hep birlikte ve mutlaka sahip çıkalım çağrısında bulundu.

Olpak bu konuda şunları söyledi; "Bu noktada, şu ana kadar önemli olan, olumsuz yansımaların, sadece Döviz, Faiz ve Borsa alanıyla sınırlı kalmasıdır. Temennimiz, üretim ve ticaret alanına yansımadan, toparlanmanın devam etmesidir. Çünkü, Borsa, Faiz ve Döviz alanında bozulma ve toparlanma daha hızlı olabilirken, hiç arzu etmeyiz ama, bozulma piyasaya yansırsa, daha kalıcı zararlar vermesi mümkündür.

Türkiye'nin, 10 yıllık ekonomik ve sosyal kazanımlarının olumlu sonuçlarını, hep birlikte yaşıyoruz. Geriye baktığımızda, en önemli kazanımımızın da, huzur, güven ve pozitif istikrar olduğunu görüyoruz. Lütfen, Ülkemizin geleceğine, hep birlikte ve mutlaka sahip çıkalım. "

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak'ı, Sinop E tipi Cezaevinde kalan mahkumların yaptığı sürpriz duygulandırdı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak'ı, Sinop E tipi Cezaevi'nde kalan mahkûmların yaptığı sürpriz duygulandırdı.

MÜSİAD Sinop Temsilciliği'nin açılışı öncesinde MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ve MÜSİAD üyeleriyle birlikte Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi'ni ziyaret etti. Burada Cumhuriyet Başsavcısı Ömür Uysal ve Özer Duman ve cezaevi yönetimi tarafından karşılanan Olpak, başta ceza infaz koruma memurlarının üniformaları olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun tekstil ihtiyaçları üretiminin yapıldığı tekstil atölyelerini gezdi. Başsavcı Ömür Uysal ve Kurum Müdürü Özer Duman'dan bilgi alan Olpak, cezaevinde kalan mahkumların hazırladığı resim ve el ürünleri sergisinin de açılışını yaptı. Bu sırada kendisi için mahkumlar tarafından hazırlanan sürpriz hediyeyi gören Olpak, şaşkınlığını gizleyemedi. Mahkumların hazırladığı MÜSİAD Genel Merkezi'nin maketi ve kendi yağlı boya portresini gören Nail Olpak, duygulu anlar yaşadı. Olpak, bilgisayar sınıfı, çok amaçlı salon ve cezaevinin futbol ve spor salonlarını da gezdi.

Cezaevi ziyaretlerine ilişkin görüşlerini belirten MÜSİAD Başkanı Nail Olpak,  "Hem hükümlü ve tutukları topluma yeniden kazandırma noktasında ve hem de özel sektörün inşaat ve sabit maliyetlerini azaltma noktasındaki kazanımlar için, projede emeği geçenleri tebrik ediyorum. " dedi. Olpak bu konudaki açıklamalarını şöyle sürdürdü.

Genel Merkez üyelerimizden Bilal Kanter ile, Sinop üyemiz İzzet Ayata Beyefendilerin, toplumsal faydaya katkı sağlayacak projelerini, kıymetli Müdürümüzün ev sahipliğinde, yerinde gördük. Eğitim, öğretim, sosyal ve sportif faaliyetler ile öne çıkan Sinop E Tipi Ceza İnfaz Kurumu ile, MÜSİAD üyelerimizin hayata geçirdiği bu proje, bizim için heyecan verici bir tecrübe oldu.

Proje ile, hükümlü ve tutukluların kazanacaklarının yanısıra, meslek ve sanatlarını koruyup geliştirmek veya bir meslek ve sanat öğrenmelerini sağlamanın önemini dikkatlerinizi çekmek istiyorum.  Hem hükümlü ve tutukları topluma yeniden kazandırma noktasında ve hem de özel sektörün inşaat ve sabit maliyetlerini azaltma noktasındaki kazanımlar için, projede emeği geçenleri tebrik ediyorum.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL