Bülent Arınç'tan asgari ücretliye müjde

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, asgari ücretin mümkün olduğunca yüksek tutulması konusunun prensip olarak kabul edildiğini söyledi. Arınç, üç çocuklu asgari ücretliden vergi alınmayacağını açıkladı.

Bülent Arınç'tan asgari ücretliye müjde
Bülent Arınç'tan asgari ücretliye müjde
GİRİŞ 30.12.2013 17:52 GÜNCELLEME 30.12.2013 18:14
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bakanlar Kurulu sonrası gazetecilerin karşısına çıkan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Asgari ücretin mümkün olduğu kadar yüksek tutulmasının prensip olarak kabul edildiğini açıklayan Arınç, "Asgari ücretin ne olacağı konusunda bir merak var. Sayın Bakan ve komisyon yarın bir açıklama yapacaktır" dedi.

Üç çocuğu olanın vergiden muaf tutulacağını kaydeden  Arınç şunları söyledi:

"Asgari ücrete ilave olarak da, bildiğiniz gibi 4 çocuğu olanlar sıfır vergiye tabii idi. Bunu üç çocuklulara değiştirmek suretiyle, 40-50 liraya yaklaşan bir gelir elde edebilecekler. Ama bu kanun ile olabilecek, kanun maddesi ilave edilebilecek."

YORUMLAR 10
  • cuneytakar 10 yıl önce Şikayet Et
    vasıflı olun. kardesim vasıflı olun o zaman hakkınızı isteyin hem vasıfsız olucaksın hem sigorta isteyeceksin hem çok para isteyeceksin.vasıflı insan çalıştıgının hakkını alıyor bence
    Cevapla
  • Mehmet Akif 10 yıl önce Şikayet Et
    çok yazık. çok çocuk çok masraf demek kadar cahilane ne olabilir - çocuklarımız bizim zenginliğimizdir.
    Cevapla
  • artvinli 10 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücretliler iş başına !.... çocuk sayısını artıralım ki karın tokluğuna çalışacak işçi lazım...çok çalışıp , çok üretip cari açığı düşürmemiz gerekiyor...bu iş bize düşer..
    Cevapla
  • Yadigar Yaren 10 yıl önce Şikayet Et
    Komik. Komik ya:) 3 çocuk yap azcık daha para ver. İyi de o fazla değil ki, çok çocuk çok masraf demek zaten. Bunlar 3 çocuğa takıldı ya hayırlısı bakalım, emir büyük yerden demek ki:)
    Cevapla
  • keskin söz 10 yıl önce Şikayet Et
    nami diger PUKAY!. Bahsettigin konuda yerdengöge haklisin! Bu bahsini ettigin sorunlar yeni olusmus bir sorun degil eski carpikliklarin getirdigi bir sorun. konustugum her issizin birinci hayali devlet kadrosu elde etmek! Neden diyorum calissamda o parayi alacam calismasamda, para garanti! Bunlari birebir gözlemlemis oldugum icin oldum olasi su devlet memuru statusune karsiyimdir. bu carpikliklarin temelinde yatan baska bir ayrinti ulkemizde sendikacilik adi altinda cetelesmekte yatiyor! Toplumumuzda sendikacilik hakkinda yeterli bilgi olmadigi icin sendika temsilcileri istedikleri gibi at kosturdular,! Kisacasi uyeleri cok yönlu olarak kullandilar.bu nedenle belediyelerin cogu batik durumda.Saglam bir sendikaci isverenle isci arasinda denge kurucudur! Nitekim asgari ucret konusunda bu hukumet cok sey yapmistir ama daha yapilacak da cok sey var! Umariz bu iyilesmelere devam edilebilir ortam saglanir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle