Asgari ücrette önemli gelişme!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2014 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için dördüncü kez toplandı.

Asgari ücrette önemli gelişme!
Asgari ücrette önemli gelişme!
GİRİŞ 26.12.2013 10:54 GÜNCELLEME 26.12.2013 13:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren ve bugünkü toplantıda açıklanması beklenen rakamla ilgili, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bir sonraki toplantıyı işaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığındaki dördüncü toplantıya, işçi ve işveren temsilcileri ile komisyonun diğer üyeleri katıldı.

Bu yılki ilk toplantısını 6 Aralık'ta Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda, ikinci toplantısını 18 Aralık'ta Türk-İş'te ve üçüncü toplantısını 23 Aralık'ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nda (TİSK) yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, normal şartlarda bugünkü dördüncü ve son toplantısında asgari ücreti açıklaması bekleniyordu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin, rakamın bir sonraki toplantıda açıklanmasının beklendiğini belirtmesiyle, 2014'te geçerli olacak asgari ücret, yarın ya da 30 Aralık Pazartesi günü yapılacak toplantıda belirlenecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    YORUMLAR ÇOK GÜZEL VE YERİNDE. Durumu ben de bu kadar güzel izah edemezdim,yorum yapsaydım eğer... yorumlar ve yanıtlar ,asgari ücret gerçeğini ,gayet güzel izah ve ifade etmiş,gerçekleri açıklamış.
    Cevapla
  • Mesut 10 yıl önce Şikayet Et
    2 Taraf Anlaşamaz ve Hükümetin Dediği Olur... Sonra birilieri de çıkar asgari ücreti hükümet belirlemiyor diye cahil cahil konuşur hükümeti savunacağım diye..
    Cevapla
  • reyhan kara 10 yıl önce Şikayet Et
    Kapilazim deccali. 40 tl zam yapacaklar 40 defa 40 maaşlı adam bir araya gelip asgari ücret belirleme oyunu oynarlar,milletin patates % 300 zam lanır,,askeri ücret %3 zam yaparlar,,ya siz nasıl insanlarsınız,,kendimize çeki düzen vermezsek elin gavuru gelir böyle alnını karışlar kendimize gelemeyiz,,gerçi elin gavuruna eleman olarak çalışmadıklarını kim bilebilirki???o da muamma
    Cevapla
  • sinan 10 yıl önce Şikayet Et
    miletvekilleri bir gecede maaşını ikiye katlar. ama sıra işçiye geldimi iş değişir..........Hükümet yolsuzluğa izin vermiyorsa nereye gidiyor o vergilerimiz kime vergi veriyoruz, yoksa burası afrika mı ?
    Cevapla
  • Erdoğan Taşçı 10 yıl önce Şikayet Et
    ????. Bu Kadar işçinin asgari ücretle çalıştığı bir ortamda bu kadar mı zor zam oranını belirlemek 4 defa toplanıp belirleyemiyorsunuz. Fakat Konu olan milletvekili bakan maaşı olduğunda ilk toplantıda hemen karara bağlayabiliyorsunuz.
    Cevapla