İslamic Bank 1 milyar dolarla geliyor

Abu Dabi İslamic Bank ile Bank of China, lisans almak için BDDK'nın kapısını çaldı. Abu Dabi İslamic Bank'ın faizsiz bankacılık yapmak için 1 milyar dolar yatırım yapması bekleniyor.

İslamic Bank 1 milyar dolarla geliyor
İslamic Bank 1 milyar dolarla geliyor
GİRİŞ 16.12.2013 09:19 GÜNCELLEME 16.12.2013 09:19

Türkiye küresel krize rağmen finans yatırımcısının ilgi odağı olmaya devam ediyor. Türkiye'de Odea Bank olarak bilinen Lübnanlı Bank Audi ve Japon Mitsubishi'nin ardından biri Ortadoğulu, diğeri Çinli iki sürpriz finans devi daha yatırıma geliyor. Star'dan Ercan Baysal'ın haberine göre, ekonomi yönetimi faizsiz bankacılığı geliştirmeye yönelik çalışmalarını devam ettirirken, Dubai merkezli finans devi Abu Dabi İslamic Bank, faizsiz bankacılık faaliyetinde bulunmak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kapısını çaldı. Yapılan görüşmede banka, yatırım niyetini ilgililere iletti. Alınan bilgilere göre, bankanın lisans almak için gerekli olan 300 milyon dolarlık ödenmiş sermayenin yanında yatırım için 1 milyar dolar harcama yapabileceği konuşuluyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 5. BANKASI

Türk bankacılık sektörüne yönelik Körfez ve Ortadoğulu şirketlerin ilgisinin yanında Çinliler'in de yatırıma yönelik ilgisi devam ediyor. Halen Türkiye'de de temsilciliği bulunan dünyanın en büyük 5. bankası konumundaki Bank of China'nın da BDDK ile temasa geçtiği belirtiliyor. Ayrıca Japon finans devi Nomura Bank'ın da Türkiye pazarı ile yakından ilgilendiği belirtiliyor.