THY'den çılgın menü!

Türk Hava Yolları (THY) 60 milyon TL harcama yaparak servis malzeme ve ekipmanlarını tümüyle değiştirdi.

THY'den çılgın menü!
THY'den çılgın menü!
GİRİŞ 05.11.2013 17:54 GÜNCELLEME 05.11.2013 19:59
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Yeni konsept için tabaklar, bardaklar, tepsiler gibi 16 milyon parçalık ekipman seti değiştirildi. Bunun için 120 TIR malzeme getirildi. Hamsili pilav, iskender, semaverde çay gibi yeniliklerin olduğu konseptte mum ışığında servis de yapılacak.

Turkısh DO&CO'nun THY business, comfort ve ekonomi sınıfları için hazırladığı yeni ürünleri tanıttı. Kuru fasulye, hamsi tava, pide, iskender, döner, levrek sarma, dil balığından şiş, tavuk sote, hamsili pilavın yer aldığı yemekler yolcularla buluşacak. Ayrıca Türk mutfağının yanında Uzakdoğu ve Avrupa mutfaklarından da yemekler yer alacak. Türk kültürünü yansıtan, modern ve sade bir tasarımla sunulan yeni konsept bugünden itibaren New York, Guangzhou, Jakarta, Capetown, Buenos Aires, Sao Paolo, Hong Kong, Washington DC, Seul, Johannesburg, Osaka, Kuala Lumpur, Los Angeles, Tokyo, Şikago, Pekin, Şangay, Saygon, Singapur, Toronto, Houston seferlerinde sunum yapılmaya başlandı.

KONSEPTİN SÜRPRİZİ HAMSİLİ PİLAV

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, yemekler içinde bir sürprizleri olduğunu belirterek, direk hamsili pilavın yanına gitti. Konuklarına "Artık bunu yiyeceğiz" diyen Topcu, yolculara sürpriz yaptıklarını ifade etti.

Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi, en iyi ikram veren şirketi gibi birçok alanda önemli başarılar elde ettiklerini ifade eden Topçu, "Bu başarıyı yakalarken THY büyürken başarıyı yakaladı. Ortalama yüzde 20 büyüyen son yılda yüzde 25 büyümeyi hedefleyen, yolcu sayısını 10 milyondan 40 milyona gelmeyi hedefliyor. Bu yıl 40 milyonu geçeceğiz. Bu büyümenin neticesinde kaliteyi hiçbir şekilde aksatmadan yoluna devam ediyor. THY'nin artık bir başka havayolunu taklit etme dönemi bitti. Artık biz kendi konseptimizi oluşturuyoruz ve bu müşteri memnuniyetini yukarı çekme açısından kendi argemizde, mutfağımızda geliştirdiğimiz yemekleri yolcularımıza sunuyoruz. Daha iyisini yapana kadar en iyisi bu. Bugün itibariyle 60 milyon lira civarında bir değişiklik maliyetiyle yeni konsept sunumlarımız başlayacak." dedi.

UÇAKTA MUM IŞIĞINDA İKRAM

Uçakta yemek sunumu mum ışığında yapılacak. Bunun için yolcuların business sınıfta seyahat etmeniz yeterli. Mum ışığında yemek yedikten sonra yolcular semaver de taze demlenmiş çay yudumlanabilecek.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, iki ikramın bir uçak yaptığını dile getirdi. Uçak finans giderlerinin yüzde 9 olduğunu kaydeden Kotil, "Bizim öğrendiğimiz havadaki 5 yıldızlı ikram servisi yerde 7'ye tekabül ediyor. Biz havada bir verip 2 alıyoruz. Allah nasip etti bu yıl yüzde 25 büyüyoruz. Transit yolcumuz da yüzde 40 büyüyor. Bir milyon olan transitimiz bu yıl 12.7-13 milyonla kapatılacak. Bunda ikramın büyük rolü var." ifadesini kullandı.

Turkish Do&Co Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Doğudan, 60'tan fazla havayolu bulunduğunu, dünyada kimin ne yaptığını bildiklerini ifade etti. Bunu pazar olarak gördüklerini aktaran Doğudan, "Toplam bin 500 saat uçtuk. Her detayı bütün dünyada denetledik. Bunun arkasında kısa hat, uzun hat, business, ekonomi için her yolcuya odaklı sürprizli konsept üzerinde çalıştık. Konseptimiz, tamamen bütün tabaklar, bardaklar tepsiler her şey değişti. Bugüne kadar eski olan ekipmanımız modern bir şeydi. Bunu da unutmayalım dünya şampiyonuyuz. Yolcu memnuniyetine bakarsanız her sınıfta birinciyiz. Bu bizim için bir motivasyon oldu." diye konuştu.

Konsept için 16 milyon parçalık bir ekipman setleri olduğunu söyleyen Doğudan, "Buraya 120 TIR malzeme geldi. Biz burada günlük 150 bin yemek yapıyoruz. 150 bin taze yemek demek, Avrupa'nın en büyük taze yemek mutfağına sahibiz. Ürünlerimizin yüzde 85'i Türkiye'den geliyor. Bunun ciddi bir boyutu da var. Senede 200 bin ton portakal sıkılıyor." şeklinde konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 14
  • Hüseyin YILDIZ 10 yıl önce Şikayet Et
    Thy Kendini Aştı... Dünyada büyüyen 3 hava yolundan birisi..Avrupada da ise birinci!Bu başarıyı yakaladıkları için öncelikle iktidarımıza ve Thy yöneticilerine teşekkürlerimi borç biliyorum! Durmak yokkk yola devam!
    Cevapla
  • NetScience 10 yıl önce Şikayet Et
    Uçakta Kuru Fasulye ? !. olmaz hacı. Hele uzun uçuşlarda hiç olmaz =)
    Cevapla
  • fkucukk 10 yıl önce Şikayet Et
    HAMSİLİ PLAV. karadeniz uşağı olarak bende hamsiye bayılırım. hamsıyle ılgılı ne varsa değirmen gibi öğütürüm.ama uçakta olmaz kı abi.milleti kokudan bayıltırsınız.
    Cevapla
  • fkucukk 10 yıl önce Şikayet Et
    HAMSİLİ PLAV. ya hepsi gzelde.
    Cevapla
  • fatih 10 yıl önce Şikayet Et
    bana ucuza bilet gerek, gerisi hikaye. 1 saatlik yolda yemek yemesemde olur. Sandviç'te yeter. Beni ucuza uçur başka ihsan istemem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle