Obezite vergisi geliyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni dönemde obezite vergisi gelebileceğini açıkladı.

Obezite vergisi geliyor
Obezite vergisi geliyor
GİRİŞ 01.11.2013 19:51 GÜNCELLEME 01.11.2013 19:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

5.İzmir İktisat Kongresi'nde yönettiği panelde katılımcılardan gelen soruları yanıtlayan Bakan Şimşek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şimşek, "Mesela obeziteyi tetikleyen, sağlık harcamalarını artıran ürünleri yönelik özel tüketim vergisi gündeme gelebilir. Tüm bu hususları tartışıyoruz, düşünüyoruz, ileriki dönemlerde tüm bunlar gündeme gelebilir, uygulamaya konabilir" dedi. Maliye Bakanı Şimşek, yeni dönemde öğretim üyelerine maaş artışı üzerinde çalışılacağı sinyalini de verdi. Şimşek konuyla ilgili olarak "Öğretim görevlilerimizin ücret skalasında bir iyileştirme olması gerektiği açık. Reel bazda ücretler ciddi biçimde arttı. Bununla birlikte öğretim görevlilerimizin durumu iyileştirilmeli." açıklamasında bulundu.

 

YORUMLAR 6
  • abdulkadir temirel 10 yıl önce Şikayet Et
    sağlıklı gıdalar teşvik edilmeli. eğer sağlıklı ürünlere düşük vergi uygulanırsa sağlıksız olanlardan yüksek vergi alınması vatandaşı zarar uğratmaz bence.
    Cevapla
  • erdemce 10 yıl önce Şikayet Et
    buna iyi gelişme olarak bakanlar. ecevitin vergi politikasından bile büyük bir zulme alkış tutmuştur. demek vatandaşa zulüm planları yapılıyor. buna iyi diyen herkes zulme ortaktır. destekleyenleri ve bu fikri aklından geçirenleri Allaha havale ediyorum. nasılsa seçim geliyor. ya sabır!
    Cevapla
  • mevhibe inal 10 yıl önce Şikayet Et
    Temizlerinden yiyin!. Beslenmede değişiklik..aşırı işlenmiş gıda, tad-görüntü-besin değeri-koku yok ediyor. Bunlar sonradan ilave edilen kimyasal katkılarla yiyecek hale geliyor. Hayvanlar doğal olmayan şartlarda, fabrikalarda aşı, gmo yemler, antibiyotikler, hormonlarla yetiştiriliyor. Doğal tohumların genleri değiştiriliyor, bazılarının içine bocek zehiri katılıyor. İnsan ve hayvanlar doğal yiyeceklerle beslenmek üzere yaratılmış. Bu kadar çok doğal olmayan gıdanın saldırısı karşısında insan ne yapabilir. Tekel gıda-tohum-aşı şirketlerine karşı direnemeyen koskoca devletleri mahkemeye verse yeridir.
    Cevapla
  • mevhibe inal 10 yıl önce Şikayet Et
    HFCS... Yüksek fruktoz mısır şurubu 1970leren beri Abedede kullanılıyor ve orada obezite salgın halinde. Aileler okullarda yasaklanması için imza topluyor, bazı okullarda fruktozlu soda ve içecekler yasak. . Bazı doktor ve kuruluşlar GMOlu gıdaların hiç olmazsa ambalajda gösterilmesi için uğraş veriyor. Mısır şurubu HFCS kilo-insülin ve leptin direnci-obezite-karaciğer yağlanması ve birçok hastalığa sebep deniliyor. GDO mısır şurubunun direkt karaciğere gittiği, doğal şekerin bu zararları olmadığı, bütün hücreler tarafından yakıldığı söyleniyor.
    Cevapla
  • Veli ÇINAR 10 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel. Bence hastaneye başvurmaları beklenmemeli. Hastalık dışında kilolu olanlardan fazla vergi alınmalı. Hasta olanlar tedavi edilmeli, tekrar kilo alırlarsa vergide alınmalı. Azıcık iradeli olunda az yiyin. Açız diyorsunuz ama nasıl diyorsunuz, utanmadan anlamıyorum. Aç görmek istiyorsanız Afrikalılara bakın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle