Anayasada 'çalışanlar' kavramı gelsin

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Memur işçi ayrımı yapıp işçi sendikası memur sendikası olacağına anayasa değişikliği yapalım, çalışanlarda örgütlenme olur, çalışanların tek sendikası veya sendikaları olabilir" dedi.

Anayasada 'çalışanlar' kavramı gelsin
Anayasada 'çalışanlar' kavramı gelsin
GİRİŞ 06.10.2013 16:19 GÜNCELLEME 07.10.2013 11:30

Bakan Çelik, Siverek ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binasının açılış töreninde halk oyunları ekibi ile halay çekti.

Daha sonra açılış konuşmasını yapan Çelik, Türkiye'nin her tarafına sosyal güvenlik hizmetlerinin adil ve eşit bir şekilde ulaştırılmasına gayret gösterdiklerini söyledi.

Uzun yıllar Türkiye'nin sadece bazı illerine yatırım yapıldığını dile getiren Çelik, ülkedeki terazinin bir tarafının ağır tarttığını ancak son 11 yılda iller düzeyindeki yatırımların paylaştırılmaya çalışıldığını anlattı.

Türkiye'de birlik ve beraberliği pekiştirecek faaliyetlere ağırlık verildiğini vurgulayan Çelik, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne yapılan yatırımların batıda sık sık gündeme geldiğini ifade etti.

Bakan Çelik, açılışın ardından gazetecilerin çalışanlar arasındaki ayrımların giderilmesi konusunda yapılabilecek değişikliklerle ilgili soruları üzerine şöyle konuştu:

"Anayasada 'çalışanlar' kavramı gelsin. Çalışanlar olarak tüm çalışanlar daha güçlü bir şekilde örgütlensin. Memur işçi ayrımı yapıp işçi sendikası memur sendikası olacağına anayasa değişikliği yapalım, çalışanlarda örgütlenme olur, çalışanların tek sendikası veya sendikaları olabilir. Bu tabiki bir teklif, taraflarıyla görüşülüp, karara bağlanabilir. Ama mecliste olumlu bir yaklaşım olursa sosyal taraflar olumlu bakarsa neden anayasa değişikliği olmasın."

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adının geçtiği de hatırlatılan Çelik, "Sayın Başbakanımızın 30 ille ilgili çok yoğun bir çalışması var. Bizim böyle bir talebimiz yok. Ben Şanlıurfa için çok sağlıklı kararlar verileceği inancı içerisindeyim. Bizim böyle bir düşüncemiz yok, şuan için görevimizin başındayız" dedi.

Bakan Çelik, daha sonra ilçe merkezindeki Üçgen Park'ta vatandaşlarla sohbet etti.

KAYNAK: AA